Tomáš Batiz Správy

10 miliónov do opráv ciest v kraji: Úseky v našom okrese, čo prišli na rad

V Žilinskom samosprávnom kraji je 859 kilometrov ciest II. a III. triedy vo výbornom stave, takmer 250 km v nevyhovujúcom a 29 km v havarijnom stave. Opravy sa dočkajú aj naše vyťažené úseky.

Ilustračný obrázok k článku 10 miliónov do opráv ciest v kraji: Úseky v našom okrese, čo prišli na rad
Zdroj: TASR

Podľa riaditeľa odboru dopravy Úradu ŽSK Ivana Mokrého mohli vďaka hodnoteniu pripraviť plán opráv pre rok 2016 podľa aktuálnych potrieb. „Vieme, ktoré úseky si vyžadujú zvýšenú pozornosť, a etapovite budeme pracovať na ich rekonštrukciách,“ uviedol Mokrý. Pripomenul, že samosprávny kraj musí vždy postupovať podľa zákona a najprv pripraviť projektovú dokumentáciu, získať stavebné povolenie, vysúťažiť zhotoviteľa a až potom môžu začať práce.

„Spolu sa staráme o 1430 km ciest v regiónoch Kysuce, horné Považie, Turiec, Liptov a Orava, ktoré prešli v procese delimitácie z vlastníctva štátu pod samosprávne kraje. Mnoho z nich bolo vo veľmi zlom stave a viaceré dokonca ani dodnes nespĺňajú parametre svojej triedy,“podotkol predseda ŽSK Juraj Blanár s tým, že v roku 2016 plánuje samosprávny kraj rozdeliť do skvalitnenia a obnovy cestnej siete takmer 10 miliónov eur.

Odbor dopravy myslel aj na náš región. „V Liptove je medzi plánovanými rekonštrukciami napríklad cesta medzi Liptovským Trnovcom a Liptovskou Sielnicou, kde investujeme 75.000 eur, či vozovka medzi Kvačanmi a Matiašovcami s opravou vo výške 70.000 eur,“ informoval riaditeľ odboru dopravy Úradu ŽSK.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM