Slávka Kellová Iné športy

2 zlaté a 4 svetové rekordy: Pavel Balážik vyzbieral čo sa dalo

Na Majstrovstvá sveta v Las Vegas federácie WPC bude trojbojár z Liptovského Mikuláša Pavel Balážik spomínať v najlepšom. Napriek potvrdenej zlomenine rebra a minulotýždňovej chrípke nesie domov dve zlaté medaily.

Ilustračný obrázok k článku 2 zlaté a 4 svetové rekordy: Pavel Balážik vyzbieral čo sa dalo
Foto: Slávka Kellová

„Najviac ma teší prekonanie svetových rekordov. Nad moje očakávania vyšiel tlak, kde som šiel postupne 80 kg, 86 kg, 87.5 kg a 90 kg, pričom posledné tri pokusy boli vždy svetový rekord. Na mŕtvom ťahu som zdvíhal 130 kg, 142.3 kg a výsledných 150 kg. Posledné dva pokusy znamenali vždy opäť svetový rekord,“ vypočítava po súťaži Pavel.

Pokus o vylepšenie na 155 kg mu síce nevyšiel, ale celkový súťažný výkon 338 kg a nový svetový rekord v súčte 340.5 kg (doňho sa započítavajú aj 4 dodatkové pokusy o svetový rekord) znamenali prekonanie rekordu o 18 kg (pôvodný mal hodnotu 322.5 kg) v kategórii do 52 kg RAW.

„Konečná hodnota rekordu v drepe bola 100.5 kg. Celkovo mi drep nevyšiel podľa predstáv, nakoľko 2 pokusy boli platné a dva neplatné. V prvom som zabudol na pokyn rozhodcu a vo štvrtom som sa pohol už po pokyne. Škoda, cítil som sa aspoň na 110 – 115 kg,“ hovorí so sklamaním v hlase Podbrezinčan. „Ale som rád, že rebro vydržalo a teší ma solídny výkon v tlaku a mŕtvom ťahu,“ dodáva.

Domov tak nesie dve zlaté medaily. Prvú si vyslúžil ešte v utorok 6. novembra v tlaku na lavičke do 56 kg.

Súvisiaci článok:

http://mikulas.dnes24.sk/…sveta-145594

Pali_Balazik_final_las_vegas_2
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM