Slávka Kellová Rôzne

Aj deti majú blízko k záhrade

Projekt „Prírodná záhrada v environmentálnej výchove“ úspešne napreduje. V exteriéroch ZŠ Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláš sa doposiaľ vysadilo 31 stromov a 72 krovín. Pripravené je už aj miesto pre jazierko či bylinnú špirálu.

Projekt spoločne realizujú ZŠ Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši a Občianske združenie TATRY. Jeho hlavným cieľom je vytvorenie prírodnej záhrady pri ZŠ Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši, ktorej priestor bude využívaný pre praktické a medzipredmetové environmentálne vzdelávanie žiakov školy, ako aj organizovanie rôznych vzdelávacích a metodických podujatí pre ďalšie cieľové skupiny. Prípravné práce na jazierku a bylinnej špirále uzavrie septembrové školenie.

Najcennejšou časťou projektu je aktívna účasť žiakov školy na projektových prácach, ktoré koordinuje predseda a projektový manažér OZ Tatry Rudolf Pado. „Myslíme si, že len aktívnym zapojením žiakov do projektu môžeme u nich vytvoriť pracovné návyky a úctu k dielu, na ktorého vytváraní sa podieľali“, povedal Július Lichardus, riaditeľ ZŠ Janka Kráľa. „Veľmi príjemne ma prekvapilo, že časť žiakov sa zúčastňovala brigád aj po skončení školského vyučovania a po dosť dlhom čase som videl v očiach mladých ľudí nadšenie. Myslím si, že práve praktické projekty majú v školskom prostredí najväčší význam, lebo teoretizovania je tu dosť,“ dodáva Pado.

Nadšenie mladých ľudí sa prenieslo aj na obyvateľku sídliska Podbreziny, ktorá venovala OZ Tatry 300 eur, za ktoré bolo vysadených ďalších 7 stromov a 18 krovín. Projekt „Prírodná záhrada v environmentálnej výchove“ bol finančne podporený Ministerstvom školstva SR v rámci grantovej schémy Enviroprojekt 2011.

Súvisiaci článok: http://www.mikulas24.sk/clanky?…

foto: OZT

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM