Samospráva

Aj športovci potrebujú oddych: Zážitok z pohybu na cyklochodníku spríjemnia nové odpočívadlá

Najneskôr do konca septembra tohto roka postaví mesto Liptovský Mikuláš všetkým užívateľom cyklochodníka dvojicu odpočívadiel. Osvetlený prístrešok s lavičkami doplnia stojany na bicykle.

Ilustračný obrázok k článku Aj športovci potrebujú oddych: Zážitok z pohybu na cyklochodníku spríjemnia nové odpočívadlá
Zdroj: Dnes24.sk

Cyklochodník, spájajúci najväčšie liptovskomikulášske sídlisko Podbreziny s centrom mesta, sprístupnili verejnosti koncom minulého roka. Už o pár mesiacov zvýšia komfort jeho užívateľov dve oddychové zóny. „Jedna vznikne pri vstupe na cyklochodník pri Iľanovskom moste na Nábreží, druhá na sútoku vodných tokov Váh a Smrečianka v mestskej časti Okoličné. Navrhli sme ich tak, aby sme vyšli v ústrety chodcom, cyklistom, korčuliarom, ale aj oddych hľadajúcim obyvateľom, ktorí tu nájdu priestor pre trávenie voľného času,“ prezradila Jana Kormaníková, projektová manažérka mesta Liptovský Mikuláš.

Spevnené plochy s prístreškom a lavičkami, stojanom na bicykle, informačnou tabuľou, odpadkovými košmi aj pre psičkárov a verejnou zeleňou spríjemnia výhľad na rieku Váh, Poludnicu či panorámu Nízkych Tatier.

Vybudovanie oddychových zón bude financované z rozpočtu na výstavbu cyklochodníka v rámci projektu Historicko – kultúrno-prírodná cesta okolo Tatier vo výške takmer 34 tisíc eur. Obe odpočívadlá musia verejnosti slúžiť najneskôr do septembra tohto roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM