Slávka Kellová Rôzne

Akadémia má už svojho ôsmeho rektora

Do funkcie nového rektora Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši v piatok 22. júna inauguroval Minister obrany SR Martin Glváč brigádneho generála Borisa Ďurkecha. Na akademickú pôdu sa vracia po 15. rokoch.

Prezident Slovenskej republiky vymenoval nového rektora ešte v máji 2012. Nový rektor je absolventom mikulášskej vysokej vojenskej školy, študoval v Španielsku, Kanade a Rakúsku. Vo Vojenskej akadémii zložil v roku 1993 vedeckú ašpirantúru a v roku 1997 tu aj habilitoval. Pôsobil vo vojenskom školstve, v diplomatických službách, v misii v Angole, zastupoval SR v medzinárodných výboroch a konferenciách.

„Musíme sa zamerať na otvorené perspektívy, ktoré sú potrebné v ďalšom rozvíjaní ľudského potenciálu pri výchove a príprave novej mladej vedeckej generácie, v obrannom výskume, v celoživotnej príprave príslušníkov OS, a v neposlednom rade v celkovom zabezpečení študentov, ktorí predstavujú komplexnú kontinuitu odbornej prípravy,“ povedal po vymenovaní nový rektor.

„Je dôležité, aby sa naďalej darilo vzdelávať kvalitný vojenský personál pre potreby OS SR, ale a j civilných odborníkov pre MO, bezpečnostnú komunitu, štátnu a verejnú správu“ a pokračoval „Akadémia sa rozvíja ako moderné vedecké pracovisko, schopné poskytovať odbornú podporu pri tvorení vojenskej vedy, bezpečnostnej politiky štátu a pri rozvoji požadovaných spôsobilostí OS SR,“ uviedol na inaugurácii Minister obrany Martin Glváč.

**Vojenské vysokoškolské vzdelávanie v Liptovskom Mikuláši oslávi na budúci rok 40 rokov svojej existencie. **

foto: aos

rektor
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM