Tomáš Batiz Správy

Akcia od Tatier k Dunaju: Pelóton zastavl aj v Mikuláši! FOTO

Pelotón cyklistov akcie Od Tatier k Dunaju sclerosis multiplex sa dnes zastavil pred mikulášskym mestským úradom.

Ilustračný obrázok k článku Akcia od Tatier k Dunaju: Pelóton zastavl aj v Mikuláši! FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Od Tatier k Dunaju – tak znie názov cyklistickej charitatívnej osvetovej akcie s medzinárodnou účasťou v prospech pacientov s chorobou sclerosis multiplex. Tento rok sa dejiskom pretekov stal opäť aj Liptov.

Mladí školáci

Pelotón cyklistov akcie Od Tatier k Dunaju sclerosis multiplex sa dnes zastavil pred mikulášskym mestským úradom. Potleskom a podporným pokrikom cyklistov privítali deti zo Základných škôl M. R. Martákovej a Demänovská. Primátor Ján Blcháč ocenil aktivity a snaženie účastníkov pelotónu, ktorí aj takýmto spôsobom rozširujú vo verejnosti povedomie o ochorení skleróza multiplex a prezentujú možnosti ako sa s ním vysporiadať. „Účastníci poďakovali za organizačné zabezpečenie podujatia na území mesta. Po občerstvení vyše stovka cyklistov, spolu s hercom Ivanom Vojtekom, pokračovala popri Liptovskej Mare do kúpeľov v Lúčkach, kde je cieľ dnešnej etapy,“ skonštatovala Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Pomôcť pacientom

Združenie sclerosis multiplex Nádej organizuje už 3. ročník tejto akcie a ich cieľom je podpora a pomoc jednak pacientom s touto diagnózou, ale aj ich príbuzným a priateľom. „Šport a pravidelný pohyb je pri ochorení sclerosis multiplex veľmi potrebný. Preto je dôležité informovať čo najširšiu verejnosť o ochorení, aby poznali možnosti stabilizácie progresie. Bicyklovanie je obľúbený, medzi ľuďmi rozšírený šport, preto je vhodný ako prostriedok na získanie podpory širokej verejnosti v boji proti ochoreniu,“ prez­radila Jaroslava Valčeková zo Združenia sclerosis multiplex Nádej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM