Alexandra Kolínská Správy

Aktivační pracovníci nasadení v Andiciach: Za tri dni kopec roboty, v pláne sú aj ďalšie mestské časti

Obyvatelia rodinných domov v Andiciach môžu o trochu pokojnejšie spávať. Odtokové kanály tu boli zanedbané niekoľo rokov, mesto má v pláne aj ešte takto vyčistiť aj ďalšie mestskéí časti Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Aktivační pracovníci nasadení v Andiciach: Za tri dni kopec roboty, v pláne sú aj ďalšie mestské časti
Zdroj: Dnes24.sk

„Odtokové kanály v tejto mestskej časti, žiaľ, neboli čistené už niekoľko rokov. S touto situáciou sa popasovali aktivační pracovníci. Andičania sú spokojní, boli veľmi ústretoví, tešili sa z tejto aktivity. Kvitovali, že sa práce konečne začali po dlhej dobe robiť aj v ich mestskej časti, pretože mali každoročne problémy s vodou z okolitého terénu,“ vysvetlil viceprimátor Rudolf Urbanovič.

Práce na protipovodňových opatreniach v Andiciach trvali ôsmim pracovníkom tri dni. Podarilo sa im vyčistiť približne 250 metrov odtokového kanálu od cesty I/ 18 smerom do Andíc z obidvoch strán, protipovodňový kanál z polí, aj zberné skruže a odtokový rigol, aby jarné topenie snehu a dažde nevytápali rodinné domy nad mestskou časťou.

„Takéto práce sú už zrealizované v takmer všetkých mestských častiach, počas októbra ešte dorobíme veľké čistenia rigolov, skruží a odvodňovacích kanálov v Ploštíne a Iľanove,“ upresnil vedúci koordinátor aktivačných pracovníkov Milan Morávka z Verejnopros­pešných služieb mesta Liptovský Mikuláš (VPS). Pracovníci VPS budú priebežne čistiť kanály aj od lístia, ktoré hatí tok vody.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM