Romana Buganová Samospráva

Aktuálne z mestského zastupiteľstva: Za parkovanie pri stanici budeme platiť!

Poslanci liptovskomikulášskeho mestského zastupiteľstva sa dnes zišli na ďalšom rokovaní, riešili sa naozaj dôležité veci. Okrem iného schválili Zmluvu o odvoze a zneškodňovaní odpadov z mesta a rozhodli o spoplatnení parkoviska pri železničnej stanici.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne z mestského zastupiteľstva: Za parkovanie pri stanici budeme platiť!
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Situáciu ohľadom zneškodňovania odpadu sledujú azda všetci Mikulášania. Potom čo mesto Liptovský Hrádok vypovedalo mestu Liptovský Mikuláš zmluvu na zneškodňovanie odpadov, v Mikuláši museli začať hľadať náhradné riešenie. Vo verejnej súťaži zvíťazila martinská firma Brantner Fatra.

„Z celkovo ôsmich spoločností, ktoré si prebrali súťažné podklady, sa na súťaži zúčastnila polovica. Víťazný podnik bude odpad na skládku v Martine odvážať počas 15 rokov, a to za 7,8 miliónov eur, čo je o polovicu menej, ako bola predpokladaná hodnota zákazky,“ uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Schválená zmluva začne podľa neho plynúť prvým októbrom 2015 s platnosťou do roku 2030.

Parkovanie pri stanici spoplatnené

Na parkovisku pri železničnej stanici je dlhú dobu nevyhovujúca dopravná situácia. Podľa vedúceho odboru ŽP a dopravy liptovskomiku­lášskeho mestského úradu Gabriela Lengyela je situácia zapríčinená dlhodobím a neregulovaným státím motorových vozidiel, ktoré zaberajú priestor určený prioritne pre potreby krátkodobého parkovania cestujúcich a ich odvozu a dovozu na železničnú stanicu.

„Spoplatnenie bude nepretržité a úhrada bude realizovaná zakúpením parkovacieho lístka v parkovacom automate. Prvá hodina bude zadarmo, za každú ďalšiu bude cena 50 centov za hodinu,“ vysvetlil Lengyel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM