Michal Paška Kultúra

Artshake prinesie umenie priamo do centra mesta

Fotografia, maľba, street art, design, hudba, tanec, gastronómia a víno majú počas nastávajúceho víkendu v Liptovskom Mikuláši spoločný názov. ARTSHAKE. Príďte si zatancovať na Námestie Osloboditeľov.

Spomínané druhy umenia budú môcť návštevníci nájsť počas dvoch víkendových dní 10. a 11. septembra v priestoroch Liptovskej galérie P. M. Bohúňa v Liptovskom Mikuláši. Na svoje si tak prídu priaznivci dobrého vína od slovenských vinárov, milovníci chutného jedla nie len z kuchýň mikulášskych reštaurácií, fanúšikovia hudby, maľovania a fotografie, ručne vyrábaných vecí či ľudia so slabosťou pre tanec.

Na návštevníkov tiež čaká výstava Illumine 2011, ktorá je pokračovaním jedinečného projektu Magická záhrada, plná ručne vyrábaných nadrozmerných lampiónov.

Flash mob po prvýkrát v Liptove

Po prvýkrát sa v Liptove predstaví podujatie v štýle tanečného flash mobu, ktoré spočíva v spontánnom tanci skupiny profesionálnych tanečníkov s prenosnou aparatúrou na rôznych miestach v centre mesta, kde postupne začnú tancovať jednoduchú choreografiu a budú očakávať ohlas verejnosti.

Možnosť pridať sa ku tanečníkom, alebo iba zhliadnuť ich umenie budete mať v sobotu 10. septembra na pešej zóne v Liptovskom Mikuláši o 16:00. „Po pozitívnych skúsenostiach z podujatí Frozen people 1, 2 a 3 sme sa rozhodli zmeniť koncept podujatia a skúsiť niečo nové. Ako organizátori sme zvedaví na odozvu účastníkov a verejnosti a veríme, že aj táto akcia bude dôvod, ktorý ich priláka na hlavné podujatie ArtShake,“ hovorí organizátor podujatia Jozef Repaský ml.

  • jvk-
artshake
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM