Pavol Tomčík Šport

Atléti ACK Liptovský Mikuláš získali v Nových Zámkoch tri medaily!

V Nových Zámkoch sa konali žiacke majstrovstvá Slovenska v atletike. Do dejiska šampionátu vycestovala aj desaťčlenná skupina atlétov klubu AC Kriváň Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Atléti ACK Liptovský Mikuláš získali v Nových Zámkoch tri medaily!
Zdroj: Dnes24.sk

Liptákom sa na území Nitrianskeho kraja darilo mimoriadne dobre. Záverečná bilancia – zisk troch cenných kovov. „Tradične zabodovala Gabriela Gajanová na 800 metrov, ktorá si okrem titulu majsterky Slovenska vybojovala aj účasť na medzinárodnom reprezentačnom stretnutí v slovinskom Maribore. To sa uskutoční koncom septembra,“ povedal nám Roman Králik, tréner klubu ACK Liptovský Mikuláš.

Medailovú zbierku najstaršia zo súredeneckého klanu Gajanovcov obohatila aj ziskom striebra na 1500 metrovej trati. V úvode sme však spomínali medaily tri, bronzom sa po víkende môže pýšiť aj skokanka do diaľky Romana Ošková. Z ďalších výsledkov si piate miesto v skoku do výšky pripísala Lenka Lubelanová, šiesta v oštepe skončila Lenka Bruňová.

V behu na 100 metrov cez prekážky zaznamenala Romana Králiková, podobne, ako Samuel Gajan na 1500 metrov prekážok siedme miesto. Deviaty bol na 60 metrovej trati Michal Kubovčík. „Atletická sezóna na dráhe sa týmto pre športovcov skončila, nasleduje krosová sezóna s novembrovými majstrovstvami Slovenska. Tam bude titul obhajovať Gabriela Gajanová a pomáhať jej bežecky pri tom budú súrodenci Daniela a Samuel,“ dodal Králik.

Na snímke: časť výpravy ACK LM

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM