Pavol Tomčík Šport

Atletika: Gabriela Gajanová dvojnásobnou majsterkou Slovenska!

O mimoriadnom talente mladej atlétky z Liptova sme vás už pred časom informovali. Gabriela Gajanová na seba upozornila opäť. V Košiciach sa stala dvojnásobnou žiackou majsterkou Slovenska v behu na 800 a 1500 metrov.

Ilustračný obrázok k článku Atletika: Gabriela Gajanová dvojnásobnou majsterkou Slovenska!
Zdroj: Dnes24.sk

Tartanová dráha v Košiciach patrila cez víkend stále len 13 ročnej atlétke klubu AC Kriváň Liptovský Mikuláš – Gabriele Gajanovej. V metropole východného Slovenska sa v sobotu a nedeľu konali žiacke majstrovstvá Slovenska v atletike. Bobrovčanka a členka atletického krúžku CVČ Liptovský Mikuláš v jednej osobe opäť potvrdila status vychádzajúcej slovenskej superhviezdy.

„Bežala vo výborne načasovanej forme a stala sa dvojnásobnou majsterkou Slovenska v behoch na 800 a 1500 metrov. Nový osobný rekord si utvorila na 800 metrov časom 2:15,68 a ešte len 13 ročná atlétka sa týmto výkonom pomali blíži k 15. ročnému slovenskému žiackemu rekordu Kataríny Pikulíkovej, ktorý je na úrovni 2:11,39,“ nechal sa počuť Gabrielin osobný tréner Roman Králik.

Majstrovstvá Slovenska boli zároveň nomináciou na mládežnícky reprezentačný štart na medzištátnom stretnutí V4 v Budapešti. Ten sa bude konať v sobotu 28. septembra a Gabriela Gajanová ním zakončí úspešnú dráhovú sezónu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM