Iné športy

August v znamení behu: Pridajte sa k 123athlonistom

Trojica pretekov preverí počas augusta zručnosti amatérskej bežeckej verejnosti. Preteky, ktoré postupne zvyšujú stupeň náročnosti, odštartuje nočný beh v centre Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku August v znamení behu: Pridajte sa k 123athlonistom
Foto: Slávka Kellová

Do Liptova sa aj tento rok vracia trojlístok bežeckých súťaží, ktoré sú prioritne určené neprofesionálnym, ale aj profesionálnym milovníkom behu. Ľahším rozbehom bude priamo v centre Liptovského Mikuláša nočný bez mestom, známy aj ako Night run. Ide o pretek tvorený z dvoch 5-kilometrových okruhov asfaltovými ulicami mesta so štartom na Námestí osloboditeľov. „Tí, ktorí si nie sú istí svojou výkonnosťou, môžu odbehnúť kratšiu 5-kilometrovú trasu,“ hovorí jeden z organizátorov Ľubomír Čech. Štart je 17. augusta 2013 predbežne naplánovaný na 21:00.

Náročnejšia trasa čaká bežcov vysokohorského duatlonu o cenu Žiarskej chaty, ktorý tento rok napíše už svoj 18. ročník. „Trasa preteku vedie nádhernou Žiarskou dolinou so štartom z parkoviska v ústí Žiarskej doliny a s cieľom v Žiarskom sedle. Pretekári môžu absolvovať trať ako jednotlivci alebo aj ako štafetu, pričom spoločne na trati prekonajú viac ako kilometrové prevýšenie,“ približuje Ľ. Čech. Osemkilometrová trasa čaká na bežcov 24. august 2013 so začiatkom prezentácie o 7:00.

Vrcholom tohtoročného bežeckého leta bude 31. augusta 2013 INTERSPORT cross triatlon, určený pre amatérskych aj profesionálnych športovcov, ktorí popri behu zvládajú tiež plávanie a bicyklovanie. „Triatlon sa teší čoraz väčšej návštevnosti aj vďaka heslu ‚Šport pre ľudí‘, ktorého sa držíme,“ vysvetľuje organizátor pretekov. „Trať je vytýčená v okolí Liptovskej Mary a tento rok sa môžu pretekári tešiť na jeho crossovú verziu. Blížiaci sa ročník navyše podporila už aj Slovenská triatlonová únia,“ dodáva.

Viac sa o trojici pretekov dočítate TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM