Michal Paška Basketbal

Baketbalisti zdolali súpera zo Svitu

Družstvo mužov Mestského basketbalového klubu v Liptovskom Mikuláši privítalo v ďalšom zápase skupiny o 9.-16.miesto 1.ligy v susedskom derby BKM Svit, s ktorým v základnej časti prehralo oba zápasy.

Hostia pricestovali na zápas bez vysokých hráčov, zatiaľ čo naše družstvo sa muselo zaobísť bez zranených Jamsilu a Vaňka. Tomu zodpovedal aj priebeh zápasu, keď hostia využívali najmä streľbu spoza trojkového oblúka a naše akcie smerovali do podkošového priestoru.

Po prvej štvrtine, ktorú hostia vyhrali 23:18 sa postupne naši hráči začali presadzovať pod oboma košmi a ešte do polčasu sa dostali do minimálneho vedenia. Po zaspatom vstupe do druhého polčasu, keď hostia opäť odskočili na rozdiel 4 bodov, sa ako rozhodujúci ukázal úsek, ktorý sme vyhrali 16:4. Stav po tretej štvrtine bol 62:54. V poslednej časti hry si naše družstvo udržiavalo dostatočný náskok a pripísalo si dôležité víťazstvo v boji o záchranu.

MBK Liptovský Mikuláš – BKM Svit 83:68 (44:43) Body MBK LM: Blcháč 17, Chomo 17, Škorupa 16, Králik 15, Šulo 10, Palaj 6, Badinka 2. zdroj: MBK Liptovský Mikuláš

ilustračné foto: -skk-

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM