Tlačové správy

Bardejovské kúpele pripravujú Deň detí, otvorenie sezóny a nočný beh

Prelom mája a júna bude v Bardejovských kúpeľoch v znamení kultúrno-spoločenských a športových podujatí. V priebehu dvoch víkendov za sebou si prídu na svoje takmer všetci.

Ilustračný obrázok k článku Bardejovské kúpele pripravujú Deň detí, otvorenie sezóny a nočný beh
Zdroj: Dnes24.sk

Najprv organizátori potešia v areáli Bardejovských kúpeľov 31. mája 2015 deti pri príležitosti ich sviatku, o týždeň na to 5.júna bude nasledovať slávnostné otvorenie kúpeľnej sezóny a 6. júna bežecký festival pre celú rodinu na celý deň, všetky s množstvom sprievodných podujatí. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

,,Slávnosti na počesť leta začnú pri príležitosti Dňa detí v nedeľu 31. mája podujatím pre deti so začiatkom o 13.00 hod., ktoré sa bude konať v areáli pred Kúpeľnou Dvoranou. Pripravené sú rôzne atrakcie /nafukovací hrad a pod./ a animačné aktivity /maľovanie na tvár, modelovanie balónov a ďalšie/. Podujatie sa uskutoční za každého počasia a vstup je voľný. Nasledujúci víkend v piatok 5. júna sme prichystali najdôležitejšie podujatie kúpeľnej sezóny a to jej otvorenie, spolu s požehnaním minerálnych prameňov. V sobotu 6. júna zase očakávame najväčšiu účasť návštevníkov na prvom ročníku bežeckého festivalu Bardejov v pohybe. Jeho súčasťou bude v čase 10.00–14.00 hod. aj súťaž vo varení kotlíkového gulášu – Bardejovský gulášmajster. Potom bude nasledovať súťaž lezúňov (14.00–15.00), firemný štafetový beh (15.00–16.00), ľudový (masový) beh zdravia + Nordic Walking (16.00–18.00) a podujatie vyvrcholí nočným behom Night run série Bin run SPA (20.00–21.00.),“ vymenovala T.Šatanková.

Dodala, že sprievodnou akciou NIGHT RUN BARDEJOVSKÝCH KÚPEĽOV je aj JARMOK ĽUDOVÝCH REMESIEL s predajom ľudových výrobkov. O kultúrny program sa postará celodenné vystúpenie bardejovských folklórnych súborov. Pripravené sú aj atrakcie pre deti a detské súťaže, ochutnávka gulášu a stánky s občerstvením a grilovanými špecialitami.

V tomto roku Bardejovské kúpele chystajú 61. ročník Medzinárodného hudobného leta od 1.7 do 31.8.2015. Náv­števníkov poteší aj 12. ročník Bardejovských Kúpeľných dní od 11. do 12.7.2015. Novinkou bude 1. Ročník Hornošarišského vínneho festivalu 15.8.2015, kúpele pripravujú aj pravidelné koncerty klasickej hudby a Alžbetínsky deň dňa 30. augusta 2015 na počesť cisárovnej Sisi. Na 6.9.2015 chystajú už 3. Pivný festival s prehliadkou dychových nástrojov. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na výstavy kvetov – v júni ruží a ľalií a v auguste gladiol, obrazov, plastík a ďalšie aktivity. Okrem kultúrno-spoločenských akcií je areál Bardejovských kúpeľov každý deň otvorený pre širokú verejnosť. Tá môže v komplexe Wellness Spa využiť denne bazén v čase 11.00–21.00 h. a saunový svet v čase 13.00–21.00 h. V stredu až nedeľu sú prístupné aj fitnes,masáže a solárium.

Bardejovské kúpele patria k najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom lôžok k trom najväčším slovenským kúpeľom. Zároveň sa hrdia tým, že patria medzi najstaršie kúpele s najdlhšou tradíciou poskytovania kúpeľných služieb. Vychutnávala si ich na liečení v roku 1895 manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sisi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleóna (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského.

Viac informácií je na : www.kupele-bj.sk Centrálne rezervačné oddelenie: Tel.: 054/477 4346, 477 2717 E-mail: rezervacie@kupele-bj.skpk@kupele-bj.sk

Bardejovské kúpele pripravujú Deň detí, otvorenie sezóny a nočný beh
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM