Tomáš Batiz Krimi

Bitka na železničnej stanici: Padli facky aj údery do hlavy, mestský policajt zranený!

Mestského policajta v susednom Liptovskom Hrádku napadol, podľa správy náčelníka mestských policajtov muž, ktorému prišiel pomôcť s odchodom z čakárne na železničnej stanici.

Ilustračný obrázok k článku Bitka na železničnej stanici: Padli facky aj údery do hlavy, mestský policajt zranený!
Zdroj: TASR

V stredu, pár minút pred polnocou, požiadal výpravca železničnej stanice v Liptovskom Hrádku o zabezpečenie verejného poriadku. Dôvodom bolo každodenné uzamknutie čakárne pre cestujúcich, ktorá je po odchode posledného vlaku do 4:00 zamknutá.

Podľa Petra Čajku, náčelníka mestskej polície v Liptovskom Hrádku (MsP), sa v čakárni nachádzali dve osoby, ktoré na upozornenie výpravcu nereagovali. Hliadka mestskej polície po príchode použila slovné upozornenia. Jeden muž bez problémov odišiel preč.  Druhému už musel pomôcť vstať na nohy a vyviesť ho von na perón.

Napadol mestského policajta

“Príslušník mestskej polície usádzal na lavičku muža, ktorý následne bezdôvodne zo sedu vyskočil a začal útočiť na policajta päsťami na oblasť hlavy. Policajt použil chvaty a hmaty sebaobrany v zmysle zákona, osoba spadla na zem, pričom jej povedal, že je mestský policajt a chce mu pomôcť,” poznamenal ďalej Čajka.

Pri následnom kontakte s osobou došlo k ďalšiemu útoku zo strany muža. “Osoba znova boxovala rukami zovretými v päsť na oblasť hlavy a začala aj kopať nohami, pri tomto došlo kopnutím k zraneniu príslušníka MsP v oblasti dlane ruky, hneď na to k nim priskočil kolega MsP, ktorý bol na blízku, útočníka spacifikovali, obmedzili na osobnej slobode a odovzdali štátnej polícii,” poznamenal náčelník Peter Čajka.

Policajta čaká operácia

Ako ďalej dodal Peter Čajka, náčelník mestskej polície v Liptovskom Hrádku, príslušník MsP utrpel zlomeninu kosti v dlaňovej oblasti pravej ruky s dĺžkou liečenia najmenej šesť týždňov. V piatok ho čaká operácia, kde mu budú naprávať posunuté kostičky dlane pravej ruky.

Podľa informácii mestskej polície v Liptovskom Hrádku, pravdepodobne bude vo veci začaté trestné stíhanie a osobe vznesené obvinenie pre trestný čin útok na verejného činiteľa. "Pred úkonmi s vyšetrovateľom však bude musieť útočník vytriezvieť, nakoľko mal cca 2,5 promile alkoholu v dychu.” dodal Čajka.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM