Viktória Botošová Samospráva

Blcháč podal trestné oznámenie na exprimátora: Reakcia na seba nenechala dlho čakať

Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč podal na základe odporúčania mestského zastupiteľstva trestné oznámenie. Prečítajte si o čo ide.

Ilustračný obrázok k článku Blcháč podal trestné oznámenie na exprimátora: Reakcia na seba nenechala dlho čakať
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč podal na základe odporúčania mestského zastupiteľstva trestné oznámenie na predchádzajúceho primátora Alexandra Slafkovského. Oznámenie primátor podal pre podozrenie, že Slafkovský svojím konaním mohol naplniť skutkovú podstatu trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, respektíve trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom.

Mesto podľa Blcháča uzatvorilo v apríli 2010 zmluvu, na základe ktorej mala firma realizovať obnovu Základnej školy. „Túto pohľadávku si nedal schváliť v zastupiteľstve, čím pravdepodobne došlo k porušeniu zásad hospodárenia s majetkom mesta. Po druhé, išlo o peniaze z Európskej únie a pravdepodobne neboli použité na ten účel, na ktorý mali byť,“ vysvetlil Blcháč.

„Je to len dymová clona, ktorú robí radnica dnes, pretože ona má reálne problémy. My sme si v roku 2011 uplatnili len zmluvnú pokutu zo zmluvy v obchodnoprávnom vzťahu, ktorý bol podpísaný ešte primátorom Blcháčom, a tak sme vykryli pohľadávku, ktorú voči nám firma mala,“ reagoval na margo oznámenia Slafkovský s tým, že v prípade podania návrhu na trestné stíhanie voči jeho osobe súčasným primátorom on podá podnet na trestné stíhanie pre prečin krivého obvinenia.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM