Pavol Tomčík Šport

BMX EP Nemecko: Michal Tuchyňa si vyjazdil 8. miesto

Mikulášski bikrosári nezaháľali ani počas ostatných dní, a i keď síce v menšom počte, ale predsa vycestovali do neďalekého Nemecka. V malom mestečku Weiterstadt pri Frankfurte sa konalo ďalšie dvojkolo európskeho pohára v BMX.

Ilustračný obrázok k článku BMX EP Nemecko: Michal Tuchyňa si vyjazdil 8. miesto
Zdroj: Dnes24.sk

Miestny areál vo Weiterstadte je centrom tohto športu pre nemeckých bikrosárov a takisto už tradične hostí preteky na najvyššej európskej úrovni. „Náročná dráha bola vynikajúco pripravená a poloha, zaručujúca prístup z viacerých krajín, umožnila, že na pretekoch za zúčastnilo každý deň 900 pretekárov, čo nečakali ani samotní organizátori,“ podelil sa o svoje dojmy z preteku Roman Tuchyňa z BMX Team Liptov.

Klub z Liptovského Mikuláša mal zastúpenie v podobe Adama Smolíka a Michala Tuchyňu. Prvý si vyskúšal kategóriu chlapcov 11 a 12 ročných, Michal sa predstavil medzi 14 ročnými pretekármi. Podľa vlastných slov využili tieto preteky ako cennú skúsenosť v príprave na majstrovstvá Európy, pretože prítomnosť najlepších jazdcov a najmä počty jazdcov v ich kategóriách pripomínali naozaj skôr európsky šampionát, ako pohár.

Adam Smolík očami Romana Tuchyňu:
„Adam po oba dni statočne bojoval aj so staršími jazdcami v spojenej kategórii. Prvý deň úspešne prešiel vyraďovacími rozjazdami a dosiahol tesne pod vrchol – do semifinále. Na druhý deň postupoval neohrozene do štvrťfinále, tu však počítač namiešal ťažkú konkurenciu, a toto bola napokon konečná postupová jazda.“

Michal Tuchyňa očami Romana Tuchyňu:
„Michal to v sobotu dotiahol do štvrťfinále, kde sa pokúšal dostať ďalej, ale v danej konkurencii to bolo maximum. Na druhý deň sa mu však aj s potrebnou dávkou šťastia podarilo dostať až do finále jeho kategórie, kde sa umiestnil na 8. mieste. Rozbehnutý tréningový proces v BMX areáli vo Vrbici priniesol obom chlapcom úspechy a dúfame, že forma celého tímu bude vrcholiť na majstrovstvách Slovenska.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM