Pavol Tomčík Šport

BMX: Mikulášania s titulom majster Slovenska i Česka!

V metropole východu v Košiciach sa konali majstrovstvá Slovenska a zároveň i štvrté kolo Slovenského pohára v bikrose. Na výborne pripravenej dráhe sa zišli jazdci z celého Slovenska, Liptovský Mikuláš nevynímajúc.

Ilustračný obrázok k článku BMX: Mikulášania s titulom majster Slovenska i Česka!
Zdroj: Dnes24.sk

„Usporiadatelia pripravili dráhu na vysokej úrovni. Počasie nám prialo, až na nárazový vietor, s ktorým však už jazdci na sídlisku Dargovských hrdinov počítajú,“ povedal na úvod Igor Krnáč z BMX Teamu Liptov Liptovský Mikuláš. Výprava „rajderov“ z Liptova bola, ako už tradične najpočetnejšia a klub mal zastúpenie v takmer všetkých kategóriách, od detí až po seniorov.

„Adam Rojček dokonca súťažil v dvoch kategóriách, čo bolo pre neho fyzicky náročné, kedže jednotlivé rozjazdy nasledujú bezprostredne za sebou. Napriek tomu získal zlato a striebro,“ pokračuje Krnáč. Simultánne s pretekmi v Košiciach sa v českom hlavnom meste Praha jazdili majstrovstvá Českej republiky. „Aj tam sme mali zastúpenie v podobe člena klubu Adama Smolíka. Pretekár jazdiaci s českou licenciou po šiestykrát v rade získal titul majstra Českej republiky BMX,“ dodal na záver Igor Krnáč.

BMX Team Liptov na MS

Adam Rojček (Cruiser do 29 rokov) – 1. miesto
Ferdinand Vozár (Cruiser nad 30 rokov) – 4. miesto
Andrej Smida (7 – 8 r.) – 3. miesto
Lukáš Lednický (9 – 10 r.) – 5. miesto
Hugo Hanák (11 – 12 r.) – 2. miesto
Jakub Krnáč (11 – 12 r.) – 3. miesto
Adam Rojček (15 – 16 r.) – 2. miesto
Kristián Vojtek (17 – 18 r.) – 2. miesto
Lukáš Kružliak (17 – 18 r.) – 3. miesto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM