Slávka Kellová Rôzne

Bobrovček má staronového starostu

Staronový starosta obce Bobrovček v okrese Liptovský Mikuláš Ladislav Staroň zostal vo funkcii aj po viac ako troch volebných obdobiach. Jedného z trojice protikandidátov a svojho bývalého zástupcu však predbehol iba o dva hlasy.

Spomedzi 153 oprávnených voličov hlasovalo 116 a z nich 46 volilo víťaza. „Nie je mojím zvykom hovoriť, že nikdy viac. V novembri som už nekandidoval, no keďže sa vtedy nenašiel nikto ďalší, teraz som sa rozhodol inak. Oslovila a presvedčila ma podpora viacerých ľudí, ktorí chceli, aby som ešte zotrval v tejto funkcii,“ zdôraznil pre TASR krátko po zverejnení predbežných výsledkov dnešných volieb.

Pripustil, že nestiahol svoju kandidatúru ani potom, keď sa dozvedel, že sa počet kandidátov pomerne prekvapujúco rozrástol až na štyroch. „Nechal som to už tak, no na druhej strane som nerobil prakticky žiadnu volebnú kampaň, čím som mojim konkurentom nechal viac priestoru na prezentáciu,“ skonštatoval Staroň.

„Obyvatelia Bobrovčeka sa z mojich úst nedočkali žiadnych prázdnych sľubov. Realita je taká, aká je a v prípade takýchto malých obci nie práve ružová. Predovšetkým ma trápi stagnujúca výstavba vodovodu, na ktorý nám chýba iba zdanlivo neveľká finančná čiastka. Aj ďalšie projekty stoja kvôli nízkemu počtu obyvateľov,“ dodal.

zdroj: TASR foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM