Tomáš Batiz Šport

Bobrovecký Rallye Červenec: Dráma až do samotného cieľa

Klasické podujatie skialpinistov sa konalo v Bobrovci aj tento rok. Pretek bol zároveň aj prvým kolom Slovenského a Stredoeurópskeho pohára.

Ilustračný obrázok k článku Bobrovecký Rallye Červenec: Dráma až do samotného cieľa
Zdroj: Skialp Bobrovec

Pretekári sa tento rok nemohli sťažovať na počasie, keďže preteku podmienky priali. Na štarte sa objavilo viac ako 120 pretekárov, ktorí vyštartovali na jednu z dvoch hratí – popri Chate pod Náržím, Malú Kopu a Babky.

Hneď v úvode sa vpredu vytvorila silná skupina najväčších favoritov v zložení Hlavčo, Laštík, Jakub Šiarnik, Matúš Danko a Tomáš Lichý. Vysokému tempu postupne nestačil Danko a v závere stratil aj český reprezentant Lichý. Nádherný súboj zvyšnej trojice vyvrcholil v stúpaní na Babky a v následnom zjazde do cieľa. Informuje portál nasmikulas.sme.sk

Víťazom tohtoročnej Rallye Červenec sa stal Juraj Laštík, na druhom mieste skončil Jozef Hlavča a prvú trojicu uzavrel Jakub Šiarnik.

„V poslednom výšlape som už len s vypätím posledných síl udržal pozíciu v čelnej skupinke, čo znamenalo neistý nástup do zjazdu a kolíziu s vetvami stromov. Následný pád ma už vyradil z boja o víťazstvo. Každopádne som s výkonom spokojný, keďže išlo o môj prvý štart v aktuálnej sezóne. Verím, že forma bude postupne narastať a ak zdravie vydrží podám kvalitný výkon na SP vo Francúzku koncom mesiaca a v Turecku začiatkom februára,“ zhodnotil J. Šiarnik.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM