Tomáš Batiz Správy

Bohatý program Liptov Festu: Organizátori chcú prekonanať rekord v klobúkovom tanci

Najväčší liptovský festival s názvom Liptov Fest štartuje v Liptovskom Mikuláši aj tento rok. Organizátori sa na akcii pokúsia prekonať rekord v klobúkovom tanci.

Ilustračný obrázok k článku Bohatý program Liptov Festu: Organizátori chcú prekonanať rekord v klobúkovom tanci
Zdroj: TASR

„Liptov Fest je podujatie o regióne, s Liptákmi, ale nielen pre Liptákov. Je tu pre všetkých, ktorým tento región učaroval a tiež pre tých, ktorých srdce si chceme ešte len získať. Našou snahou je preto dostať na jedno miesto všetko čím je Liptov typický. Zábavu, dobré jedlo aj zážitky,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Darina Bartková. Do dejiska festivalu – Areálu vodného slalomu Ondreja Cibáka, zabezpečili kyvadlovú dopravu z Liptovského Mikuláša, tunajšieho akvaparku, Jasnej, Liptovského Jána aj Ružomberka.

Bohatý program

Od rána je program pripravený najmä pre rodiny s deťmi, ale aj adrenalínových nadšencov, milovníkov dobrého jedla a hudby. Dopoludnia deti zabaví divadlo, filmová cestička, štvorkolky a cyklistická dráha s prekážkami. Všetci sa môžu tešiť na liptovských zbojníkov alebo najnovšie zvieracie prírastky z kontaktnej zoo. Koho lákajú remeslá, môže si skúsiť tkanie či paličkovanie. „Láska k Liptovu ide aj cez žalúdok. Preto sme prichystali gastro show aj školu varenia. Návštevníkov zaujme aj originálna káva zo slimáka,“ doplnil predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč. Deň uzavrie nočné premietanie filmu priamo pod holým nebom.

Večerný Night Run

Prilákať dovolenkárov z hlavných centier turizmu do mesta má podujatie Street Music Night. V piatok (22.7.) predstaví 16 podnikov z Liptovského Mikuláša pestrú hudobnú produkciu. Hlavný program pulzujúcej noci bude na Námestí osloboditeľov. V sobotu vo večerných hodinách doplní program nočný beh mestom Night Run. „Svojou vzdialenosťou a takmer nulovým prevýšením je náš Night Run doslova pre každého. Komu nestačí päťkilometrový okruh, ten sa môže prihlásiť na desaťkilometrovú trasu,“ skonštatoval Michal Velner z organizačného tímu podujatia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM