Tomáš Batiz Hokej

Bokroš pred medzinárodným turnajom 20-tok: Očakávame ešte príchody Durného a Vybírala

Turnaj piatich tímov je v rámci prípravy na programe aj tento rok. Tréner Ernest Bokroš by v kádri rád privítal aj talentovaných hráčov z Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Bokroš pred medzinárodným turnajom 20-tok: Očakávame ešte príchody Durného a Vybírala
Zdroj: TASR

Aprílový hokejový turnaj piatich tímov do 20 rokov v Piešťanoch bude mať kvalitné obsadenie v podobe štyroch reprezentačných výberov „dvadsiatok“ – Česka, Fínska, Ruska a Slovenska, resp. rovnako mladých hráčov prestížnej akadémie rakúskeho Red Bull Salzburg. Podujatie sa bude hrať od nedele 2. apríla do štvrtka 6. apríla na ľade Easton Arény.

Porovnajú sa so špičkovou kvalitou

Tréner SR 20 Ernest Bokroš urobil v pôvodnej nominácii jednu zmenu, Jakuba Lacku, ktorý hrá v drese Třinca finále play off nahradí Niki Jaško z HC Slovan. „Je to akcia ako na zavolanie, adeptov novotvoriacej ‚dvadsiatky‘ budeme môcť sledovať v konfrontácii so špičkovou kvalitou. Zloženie kádra ovplyvnila aj skutočnosť, že viacerí chlapci majú ešte klubové povinnosti,“ citoval oficiálny web SZĽH Bokroša.

Čaká na Liptákov

Ako ďalej dodal Bokroš, v podstate však ide o kvalitný mix nových adeptov s mladíkmi, ktorí už majú za sebou skúsenosti z Projektu SR 20. Tréner reprezentácia privíta na zraze svojich zverencov v sobotu ráno 1. apríla na ZŠ v Piešťanoch. „Očakávame ešte, či nám Liptovský Mikuláš uvoľní Romana Durného a Vladimíra Vybírala, keďže MHk 32 hrá zápasy play out,“ dodal tréner SR 20.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM