Slávka Kellová Rôzne

Botanické dni s medzinárodnou účasťou

Odborné diskusie, referáty o botanickom výskume, posterové prezentácie a celodenné exkurzie na Krakovu hoľu, do doliny Zadnej vody, Národnej prírodnej rezervácie Salatín v Nízkych Tatrách, ale aj návšteva Ľadovej jaskyne v Demänovskej doline - to vš

Medzinárodné podujatie, ktoré organizuje Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva je pod záštitou Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky a bude trvať do 10. júna. Na konferenciu je prihlásených 64 účastníkov zo Slovenska, Českej republiky a Poľska. Prednesených bude spolu 18 referátov a 2 posterové prezentácie venované flóre vyskytujúcej sa v rôznych krajinách sveta.

„Takéto podujatie dáva priestor predovšetkým vedeckým pracovníkom vymeniť si informácie o výskumných botanických činnostiach na medzinárodnej úrovni,“ povedal minister József Nagy. Spoluorganizátorom konferencie je Asociácia múzeí a galérií Českej republiky. Tá v spolupráci so slovenskými odborníkmi bude prezentovať výskum zameraný na nižšie a vyššie rastliny, ako aj elektronické spracovanie botanických položiek tvoriacich zbierkové fondy múzeí. Účastníci podujatia budú mať tiež možnosť navštíviť rodný dom slovenského básnika Milana Rúfusa. TASR informácie poskytla hovorkyňa rezortu Beatrice Hudáková.

zdroj, foto TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM