Slávka Kellová Hokej

Branislav Pohanka – Jedine postup!

Už zajtra o 17:00 v rámci 32. kola 1. hokejovej ligy privíta tretí Liptovský Mikuláš dvanásty Prešov. My sme sa pred týmto zápasom porozprávali s oporou Liptákov Braňom Pohankom.

Ako si spokojný s doterajšou hrou vášho mužstva? V čom ešte vidíš rezervy? Môžeme byť spokojný s tým koľko bodov sme získali. Isto však nie s našou hrou a herným prejavom. Musíme hrať jednoduchšie, viac si nahrávať, kombinovať, pomáhať jeden druhému. Netvrdím, že to nerobíme, ale nie je to také ako by to malo byť. Predsa sme mužstvo čo hralo extraligu a takú hru od nás ľudia aj očakávajú.

Čo hovoríš na svoje tohto sezónne výkony a štatistiky? Toto sa mi naozaj ťažko hodnotí, to by mali skôr povedať iní. Myslím si, že nehrám tak ako by som mal. Snažím sa robiť všetko preto, aby som hral čo najlepšie. Snažím sa plniť pokyny trénerov a robiť všetko, aby som pomohol mužstvu ku víťazstvu. Bodovo som na tom celkom dobre, ale mne to nestačí. Mám strašne veľa šancí, ktoré nedokážem premeniť a to nás stojí potom strašne veľa síl, aby sme to napravili. Ale dúfam, že sa to zlomí a pôjde to tak ako má.

A čo publikum? Som rád, že tu máme fanclub, no v niektorých situáciách ma dosť sklamali. Tie tu nebudem rozoberať, ale každý asi vie o čom hovorím a dúfam že takých momentov bude čo najmenej.

Obráťme list. Zajtra váš čaká nepríjemný Prešov. Máš recept na získanie troch bodov? Pokiaľ si každý z nás urobí svoju robotu tak ako má, nemôžeme s nimi prehrať. A myslím si, že to platí na každého súpera v tejto lige.

S čím budeš spokojný na konci sezóny? Tu nemám nad čím premýšľať. Spokojný budem jedine s postupom do extraligy.

Je o tebe známe, že bývaš často zranený. Ktoré zranenie bolo pre teba najhoršie? To je pravda. Bývam dosť často zranený. Tých zranení bolo veľa a určite si nepamätám na všetky. No tie, ktoré boli pre mňa najhoršie sú stále v mojej hlave. Nepríjemné je každé zranenie a čím je dlhšia doba liečenia tým je to horšie.

Skús si zatipovať presný výsledok zajtrajšieho zápasu a svoje štatistiky v ňom. Výsledok môže byť aký chce, hlavne nech vyhráme. Aj keď ja vôbec netipujem, kvôli tebe to skúsim. 5:1 a ja 1+1 (smiech).

Vizitka Branislava Pohanku: Dátum narodenia: 20. august 1984 Miesto narodenia: Považská Bystrica Pozícia: Stredný útočník Počet odohratých zápasov v slovenskej extralige: 197 (prvý zápas v sezóne 2001/02) Počet bodov v slovenskej extralige: 87 (34+53) V sezóne 2010/11: 26 zápasov / 26 bodov (13+13)

Pali Tomčík

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM