Slávka Kellová Hokej

Braňo Pohanka zhodnotil sezónu

Mikulášski hokejisti hrali prvýkrát od rozdelenia republiky sezóu 2010/11 v 1. slovenskej lige. Cieľ pred sezónou bol teda jasný, postúpiť. Nepodarilo sa. Ponúkame vám rozhovor s mikulášskym útočníkom Branislavom Pohankom.

Braňo je pár dní po sezóne. Ako s odstupom času hodnotíš túto sezónu? Táto sezóna bola vcelku dobrá, aj keď nie na všetkých zápasoch sa nám darilo. Je pravda, že niektoré zápasy sme mohli povyhrávať, ale nikto netušil, že sa môžeme dostať tak vysoko. Sezónu teda hodnotím dobre, len to finále sme mohli uhrať lepšie.

Finálová séria play off s Piešťanmi začala ako z rozprávky, víťazstvom. Prečo sa vám podľa teba nepodarilo cez nich prejsť? To bolo už finále, v ktorom sa stretli dva najsilnejšie tímy našej ligy, ale takticky sme niektoré zápasy nezvládli.

Veľkým prekvapením a sklamaním bol pre fanúšikov určite 4. zápas série, kde ste dovolili Piešťancom vyhrať na mikulášskom ľade 0:4. Ako si ty videl tento zápas? Nie všetky zápasy dopadnú podľa našich očakávaní. Ako som hovoril, nezvládli sme taktické pokyny, tak to vyzeralo aj v tomto zápase.

V jednom zápase v Pišťanoch si mal nepríjemné krvavé zranenie, po ktorom si nastupoval v špeciálnej maske. Čo sa stalo? V súboji s protihráčom som dostal do tváre, nepamätám si presne, či to bolo rukami, ale isto to bol nepovolený faul. Zlomil mi pri tom nos, tiekla mi krv a aby som mohol ďalej hrať, tak som nastúpil v celom plexiskle.

Čo hovoríš na mikulášskych fanúšikov, ktorí za Vami chodili do Piešťan v hojných počtoch? Klobúk dolu pred nimi, uznávam ich a som rád, že nás prišli povzbudiť aj do Piešťan, pričom to nie je taká krátka vzdialenosť. Každému z nás prospelo, keď sme tam videli niekoho, kto nás povzbudil.

Štatistiky sezóny nepustia. Branislav Pohánka – 49 zápasov, 42 bodov, tretí najproduktívnejší hráč Liptovského Mikuláša. Si spokojný, či mohlo byť bodov na tvojom konte aj viac? Nedá sa povedať, že by som nebol spokojný, ale isto toho mohlo byť aj viac. Veľa šancí som nepremenil, doslova som v tejto sezóne nastrieľal veľké množstvo žrdiek. Je to niekedy aj o šťastí.

Pali Tomčík foto: hokej.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM