Aktualizované Tomáš Batiz Krimi

Budovu súdu v Mikuláš prehladavaju policajti: Čo sa tam deje?

Rozruch v centre mesta spôsobila podľa polície výhražná správa. Tá odstavila okrem žiarskeho i budovy ďalších súdov na niekoľko hodín.

Ilustračný obrázok k článku Budovu súdu v Mikuláš prehladavaju policajti: Čo sa tam deje?
Zdroj: www.michalpaska.sk

Činnosť slovenských súdov dnes prerušila ďalšia výhražná správa. Evakuované museli byť tentoraz zrejme všetky okresné súdy po celom Slovensku, ako aj niektoré krajské súdy.

Výhražná správa odstavila niekoľko súdov

Prehliadky budov súdov sa uskutočnili v súvislosti s preverovaním oznámenia prijatého v Košiciach. To sa týkalo umiestnenia bomby na nešpecifikovanom okresnom súde. Prijatie takejto výhražnej správy potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Policajti v rámci Bratislavského kraja vykonali v priebehu dopoludnia na okresných súdoch a krajskom súde nevyhnutné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku občanov, informovala Mihalíková. Prehliadky súdnych budov potvrdili aj v niektorých ostatných krajoch.

Aj v Mikuláši

Policajti s hasičmi dnes doobedu kontrolovali aj Okresný súd v Liptovskom Mikuláši. Slovenské súdy čelia anonymným bombovým vyhrážkam často. Naposledy sa tak stalo minulý týždeň, kedy boli prijaté až dve bombové hrozby. V stredu 5. apríla preverovala polícia hrozbu na nešpecifikovanom krajskom súde. Oznámenie prijal Krajský súd v Banskej Bystrici. V pondelok 3. apríla prehľadala polícia v Košiciach pre anonymný telefonát budovu krajského a troch okresných súdov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM