Slávka Kellová Rôzne

Cesta k novým pracovným miestam je istejšia

Liptovskomikulášski poslanci na dnešnom mimoriadnom mestskom zastupiteľstve schválili zámer francúzskej spoločnosti Gergonne Industrie (GPI). Tá chce od mesta kúpiť pozemok v priemyselnej zóne mestskej časti Okoličné na rozšírenie svojej výroby.

Poslanci na svojom prvom tohtoročnom zastupiteľstve jednohlasne schválili podnikateľský zámer, ktorý by mal v horizonte troch rokov vytvoriť pracovné možnosti pre 50 až 60 ľudí. Spoločnosť GPI sa zaoberá výrobou plastových komponentov pre automobilový priemysel.

Napriek jednohlasnému odsúhlaseniu padlo na rokovaní z úst opozičných poslancov niekoľko argumentov proti predajnej cene pozemku. Tie totiž v tejto časti mesta považujú za lukratívne. Pôvodný návrh investora bol 9 eur za m2. „Nakoniec sme sa s ním dohodli na výške 18 eur za m2 priamym predajom mimo obchodnej verejnej súťaže, pričom predajná cena pozemku v priemyselnej zóne na mieste bývalého smetiska, je o 2 eurá vyššia ako znalecký posudok,“ hovorí primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský.

Lukratívnou však túto oblasť robí príjazdová cesta. „Tá by mohla slúžiť ako cesta prvej triedy v súvislosti s prekládkou železničnej stanice. Cena sa nám zdá nízka, pretože vieme aké cenové relácie tam sú. Ale pokiaľ by sme mali podporiť vytvorenie pracovných miest, hoci by ich nakoniec aj nebolo 50 či 60, mohli by sme to predať aj lacnejšie,“ hovorí Ján Blcháč, predseda opozičného klubu.

Spoločnosť ešte čaká vysporiadanie ďalších pozemkov, o ktoré má v tejto lokalite záujem. Ak „papierová“ príprava projektu pôjde podľa plánov, prvé stavebné práce by sa, na zhruba trojmiliónových výrobných a skladových priestoroch, mohli podľa Igora Kleina, generálneho managera spoločnosti, začať v auguste tohto roka.

Súvisiaci článok http://www.mikulas24.sk/clanky?…

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM