Tomáš Batiz Správy

Cesty na Liptove sú zatiaľ zjazdné: SHMÚ varuje pred silnejším snežením, kedy príde?

Tí, ktorí ešte neprezuli, nech radšej nechajú auto v garáži. V Liptovskom Mikuláši má napadnuť niekoľko centimetrov nového snehu.

Ilustračný obrázok k článku Cesty na Liptove sú zatiaľ zjazdné: SHMÚ varuje pred silnejším snežením, kedy príde?
Zdroj: TASR

Motoristi prechádzajúci mestami, obcami a horskými priechodmi na Liptove by mali zvýšiť opatrnosť, pretože napoludnie sa pre silnejšie sneženie môže situácia na cestách skomplikovať. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na stredu pre oblasť Liptova výstrahu prvého stupňa pred snehovými zrážkami.

Nová nádielka snehu by podľa SHMÚ mala pribudnúť od od 29.11.2017 21:00 do 30.11.2017 16:00.

Podľa riaditeľa závodu Liptov Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martina Kögela sa situácia zatiaľ vyvíja relatívne dobre a všetky cesty sú zjazdné. „Horský priechod Čertovica je síce na vrchole mierne zasnežený, no pohybujú sa tam vozidlá údržby,“ uviedol. Na horskom priechode Húty je podľa neho stav ciest tiež relatívne v poriadku. „Nikde momentálne neevidujeme väčší nával snehu. Robí sa skôr bežná údržba,“ vysvetlil.

Situáciu budú cestári naďalej monitorovať aj v poobedňajších hodinách. "V Jasnej aj na všetkých horských priechodoch sa na cestách od rána pohybuje okolo 15 kusov vozidiel zimnej údržby,“ uzavrel Kögel.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM