Tomáš Batiz Správy

Chaotická križovatka v Ondrašovej sa zmení: Situáciu budú riešiť týmto spôsobom

Vstupná križovatka do mestskej časti Liptovská Ondrašová trápi vodičov a chodcov už niekoľko rokov. Vedenie mesta sa rozhodlo celú situáciu vyriešiť.

Ilustračný obrázok k článku Chaotická križovatka v Ondrašovej sa zmení: Situáciu budú riešiť týmto spôsobom
Zdroj: Dnes24.sk

Mikulášska radnica chystá, už v najbližšom čase, rekonštrukciu križovatky v mestskej časti Liptovská Ondrašová. „Rekonštrukcia križovatky pomôže hlavne chodcom a zabezpečí ich bezpečnosť. Aktuálna situácia značenia nezabezpečuje žiadny bezpečný priechod touto križovatkou,“ poznamenal Ľuboš Trizna, poslanec za mestskú časť Liptovská Ondrašová. Podobný názor má aj mikulášska radnica. „Táto križovatka spôsobuje dlhodobý problém jednak vodičom, nakoľko doprava je usmernená len vodorovným a zvislým dopravným značením čo spôsobuje neprehľadnú dopravnú situáciu, ale najmä chodcom a to z dôvodu jej veľkej plochy, ktorú musia prekonať pri prechode z jednej strany na druhú, čo má samozrejme veľký vplyv na ich bezpečnosť,“ povedal Ján Sokolský z vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

Vznikne ostrovček

Celý problém chaotickej a hlavne nebezpečnej križovatky by mal vyriešiť ostrovček. „Priechod pre chodcov bude smerovaný z chodníka pri autobusovej zastávka a cez ostrovček až ku chodníku pri evanjelickom kostole. Plánujeme aj upraviť nájazdové časti týchto chodníkov,“ pokračuje Trizna.

Vyriešiť musia ešte jednu vec

V najbližších dňoch by sa celá rekonštrukcia už mala začať. Radnica čaká ešte na vydanie stavebného povolenia. „Projektová dokumentácia je spracovaná, čakáme na vydanie stavebného povolenia a jeho právoplatnosť. Po splnení tejto podmienky sa začne s realizáciou stavebných prác,“ vysvetľuje povedal Gabriel Lengyel, vedúci odboru dopravy a Životného prostredia v Liptovskom Mikuláši.

„Kruháč“ to ale nebude

Viacerí obyvatelia tamojšej mestskej časti si myslia, že križovatka sa zmestí na okružnú križovatku, pravda je ale iná. „Upozorňujem, že sa nejedná o okružnú križovatku a teda nebudú na nej platiť dopravné pravidlá ako pri okružných križovatkách. Jedná sa len o umiestnenie stredového ostrovčeka, ktorým sa fyzicky usmerní doprava v tejto križovatke“ dodal na záver Lengyel z odboru dopravy.

FOTO: Križovatka v Liptovskej Ondrašovej
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM