Tomáš Šuhajda Tlačové správy

Chcete vedieť, čo sa o vašej firme hovorí na internete? Spôsob, ako to môžete zistiť!

Mnohí podnikatelia evidujú už nielen možností, ktoré internet ponúka, ale aj online hrozby. Ako vlastne reagujú zákazníci na naše produkty či služby na webe? Nebojuje konkurencia neférovo a neskrýva sa za akože nespokojného zákazníka? Vďaka anonymite, ktorú internet ponúka, je možné všetko...

Ilustračný obrázok k článku Chcete vedieť, čo sa o vašej firme hovorí na internete? Spôsob, ako to môžete zistiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Svetlo sveta uzrel v tejto súvislosti nový start-up hovoriaOvas!sk, prostredníctvom ktorého môžete zistiť, čo sa o vašom biznise- firme, produkte či značke hovorí na internete. O tom, ako to celé funguje, sme sa porozprávali s jedným z jeho zakladateľov, Matúšom Dudášom.

Chcem teda vedieť, čo sa o mojej firme na internete píše. Čo mám urobiť?

Najprv navštíviť web hovoriaovas.sk a vyplniť jednoduchý formulár. Do 3 dní vám zašleme report so zmienkami o vašej firme za uplynulý mesiac. Je to celé grátis. Potom sa rozhodnete, či chcete službu využívať i naďalej.

Nemôžem si svoju firmu jednoducho vygoogliť?

Google je len jeden vyhľadávač. Dosť podstatný samozrejme, ale nie je všetkým. Rovnako dôležitý je trebárs i Facebook, a čo sa píše tam, na Googli nenájdete. My používame mix rôznych nástrojov, jedným z nich je i samotný Google, no nie je zďaleka jediný.

Vyplnením formulára som svoju časť úlohy splnil, ako vyzerá proces ďalej?

Ako som už načrtol, využívame mix niekoľkých nástrojov. Testovali sme rôzne niekoľko mesiacov, pokým sme našli efektívnu kombináciu, s ktorou sme spokojní. Jeden je lepší na sociálne siete, iný zase na niečo iné…

Kľúčový výraz- meno vašej firmy, prípadne značky či produktu, prelustrujeme v každom z týchto nástrojov. Výsledkom celého procesu je report, ktorý vám zašleme e-mailom. Vy si už len prečítate, čo sa o vás píše.

Vráťme sa ešte k tomu Facebooku, čo všetko sa tam dá nájsť?

Osobné účty sa pochopiteľne monitorovať nedajú. Stránky, ktoré sú automaticky verejné, však áno. A to aj vrátane diskusií, ktoré sa nachádzajú pod príspevkami.

Svoju službu cielite len na firmy?

Nielen na firmy, aj keď pre tie je služba šitá predovšetkým. Už hneď na úvodnej strane webu hovoriaovas.sk si môžete vybrať z dvoch kategórií: Firmy a Ľudia. Obe majú prispôsobený formulár. Čo sa týka ľudí, služba má ambíciu zaujať predovšetkým známe tváre, či už zo šoubiznisu, športovcov alebo politikov.

Každý si v prípade záujmu môže po skúšobnom reporte vybrať, či chce denný, týždenný alebo mesačný reporting. Posledný menovaný balík stojí 10 eur, čiže môže si to dovoliť v podstate každý, kto chce vedieť, čo sa o ňom na internete hovorí.

Bezplatný report o tom, čo sa o vašej firme písalo na internete za uplynulý mesiac, si môžete objednať na www.hovoriaovas.sk.

PR- Za obsah a foto zodpovedá objednávateľ tejto správy.

ilustračné foto, zdroj: ©master1305/Fot­ky&Foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM