Krimi

Chlad a únava na horách: Matka so synom nevládali prejsť naplánovanú túru

V pondelok 18. augusta popoludní zasahovala Horská záchranná služba v Západných Tatrách. Na pomoc ich privolali dvaja slovenskí turisti. Matka (37) so synom (15) neboli pre vyčerpanosť a únavu schopní pokračovať v naplánovanej túre.

Ilustračný obrázok k článku Chlad a únava na horách: Matka so synom nevládali prejsť naplánovanú túru
Zdroj: Dnes24.sk

„Svoju polohu udávali pod Ostrým Roháčom v smere od Volovca, avšak záchranári HZS ich našli po prejdení Ostrého Roháča až tesne pod Plačlivým. V oblasti vládlo chladné a veterné počasie, preto im boli poskytnuté teplé tekutiny, občerstvenie a teplé oblečenie,“ uvádza Horská záchranná služba.

Kvôli únave a vyčerpaniu oboch turistov zostúpili záchranári HZS s dvojicou cez Žiarske sedlo na Žiarsku chatu. Následne ich záchranári previezli na Zverovku, kde mali odparkované auto. Na záchrannej akcii sa zúčastnilo šesť profesionálnych a dvaja dobrovoľní zmluvní záchranári HZS.

„Odporúčame turistom, aby si svoje túry dôkladne naplánovali s prihliadnutím na svoje schopnosti a vyrážali v skorých ranných hodinách pripravení aj na zmenu počasia, ktorá je vo vysokohorských polohách častá,“ upozorňuje HZS.

Foto: HZS

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM