Správy

Chodci sa už obávať nemusia: Na nebezpečnom úseku pribudne chodník!

Dve samosprávy sa spojili, aby vytvorili pre chodcov bezpečnejší prechod do práce. Na rizikovom úseku v liptovskomikulášskej mestskej časti Okoličné by mal už v tomto roku pribudnúť chodník.

Ilustračný obrázok k článku Chodci sa už obávať nemusia: Na nebezpečnom úseku pribudne chodník!
Foto: Slávka Kellová

Jeho výstavbu si vyžiadali nespokojné ohlasy ľudí pracujúcich v blízkej nábytkárskej spoločnosti. Denne sa cítia byť ohrozovaní pomerne čulou dopravou. Celá dĺžka chodníka by sa mala tiahnuť od autobusovej zastávky v Okoličnom do priemyselnej zóny k spoločnosti, ktorá zamestnáva asi 900 ľudí. „Niečo tu treba urobiť. Tento úsek cesty je skutočne nebezpečný, mňa samú tu pred niekoľkými rokmi zrazilo auto,“ povedala jedna zo zamestnankýň.

„Výstavba chodníka je navrhovaná v dvoch etapách. Jedna z nich sa nachádza na našom katastrálnom území a druhá v katastri obce Závažná Poruba,“ uviedol Miloš Berník z investičného oddelenia v Liptovskom Mikuláši.

„Mikulášska“ časť chodníka povedie po pravej strane Kláštornej ulice po most nad riekou Váh. „Táto etapa by sa mala realizovať ešte v tomto roku. Celkové náklady budeme vedieť až po dodaní projektovej dokumentácie,“ dodal M. Berník. Časť od okoličianskeho mosta by mala byť v réžii obce Závažná Poruba. „Tento rok sme s výdavkami na vybudovanie chodníka nepočítali, ale určite chceme na zvýšení bezpečnosti tejto cesty participovať,“ uviedol Pavel Beťko, zástupca starostu obce Závažná Poruba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM