Iné športy

Chvíle Barbory Lukáčovej (23) pred odletom do Soči: Olympiádu si idem užiť!

Pár dní pred odletom do Soči sa lyžiarka z Liptovského Mikuláša Barbora Lukáčová (23) stretla so svojimi priaznivcami. Na domácej zjazdovke v Závažnej Porube rozdávala úsmevy a podpisy.

Ilustračný obrázok k článku Chvíle Barbory Lukáčovej (23) pred odletom do Soči: Olympiádu si idem užiť!
Foto: Slávka Kellová

Barbora stála na lyžiach už ako dvoj – troj ročné dieťa. Rodinná lyžiarska tradícia sa nevyhla ani jej a napriek skúšaní iných športov ostala pri lyžovaní, ktoré sa stalo jej srdcovou záležitosťou. Dnes stojí mladá športovkyňa na prahu svojich doposiaľ najdôležitejších pretekov.

Ako sa cítiš pred odletom na zimné olympijské hry?

Odchádzame vo štvrtok 13. februára z Bratislavy. Zatiaľ nervózna nie som a dúfam, že ani nebudem. Do Soči letím s predsavzatím, že dám svoje najlepšie jazdy, ale v prvom rade si chcem olympiádu užiť.

Aký program ťa čaká, kedy jazdíš?

Prihlásila som sa na super G, ktorý je naplánovaný 15. februára. Nad touto disciplínou však zatiaľ visí otáznik. Uvidím, ako sa budem cítiť po prílete. Predsa len je to náročná, dlhá cesta a počítame aj s časovým posunom. Určite však pôjdem 18-teho obrovský slalom a 21. februára obrovský slalom, takže mi držte palce.

Ako vidíš svoje šance?

Olympiáda bude určite náročná, najviac si verím v slalome, je to moja dominantná disciplína. Konkurencia však bude určite veľká, mala som si to možnosť vyskúšať na Svetovom pohári v slovinskej Kranjskej Gore začiatkom februára, kde boli skutočne veľmi dobré pretekárky. To znamená, že v Soči musím ísť určite svoje najlepšie jazdy, 110 percent bude možno aj málo. Ale ak skončím do 20 miesta budem to považovať za dobrý výsledok.

barbora lukacova autogramiada zavazna poruba
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM