Slávka Kellová Krimi

Čo sa dialo počas Silvestrovskej noci?!

Kým my sme bezstarostne vítali Nový rok hasiči a mestskí policajti bdeli nad našou bezpečnosťou. Ťažké prípady sa našťastie tejto noci vyhýbali.

Mestskí policajti riešili počas silvestrovskej noci 7 udalostí, z čoho bol jeden priestupok. Ku všetkým udalostiam ich privolali samotní občania. Najväčšiu pozornosť si vyžiadalo monitorovanie Námestia osloboditeľov a blízkeho okolia. Zabávajúcich sa totiž upozorňovali na to, že nadmerné používanie zábavnej pyrotechniky spôsobuje zapínanie alarmov v blízkych prevádzkach.

Príslušníci mestskej polície medzi jedenástou hodinou a druhou hodinou rannou riešili náznaky troch „šarvátok“ medzi mierne podguráženými mladými osobami. Vďaka dostatočnému počtu policajtov na „mieste činu“ a operatívnemu zásahu boli všetky náznaky ihneď zlikvidované a nedošlo tak ku vážnejším konfliktom.

Ani prípady spojené s alkoholom na seba nenechali čakať. Po tretej hodine ráno na dispečingu mestskej polície zazvonil telefón, ktorý ohlásil, že nevládne telo muža leží na pešej zóne pred Slovenskou sporiteľňou. V spolupráci so štátnou políciou privolali k neznámemu mužovi Rýchlu záchrannú službu, ktorá ho odviezla na vyšetrenie do nemocnice. Hodinu na to starší obyvatelia privolali hliadku aj do bytu na Hurbanovej ulici. Tento prípad policajti vyriešili na mieste ako rušenie nočného kľudu.

Krátko po jednej hodine ráno boli mestskí policajti telefonicky privolaní aj k horiacemu kontajneru na Hurbanovej ulici. Po preverení kamerovým systémom operačný pracovník privolal miestny hasičský zbor, ktorý oheň uhasil. Príčina požiaru nebola zistená. To bol zároveň jeden z troch prípadov, ku ktorým boli hasiči tejto noci privolaní. Ťažkými prípadmi sa zaoberať našťastie nemuseli. Pol hodinu pred polnocou hasili zapálený drevný odpad a suché kríky ako aj horiacu lipu zapálenú necelú hodinu po začiatku nového roka. Ich vzbĺknutie spôsobila zábavná pyrotechnika. Vo všetkých troch prípadoch neboli spôsobené škody na majetku.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM