Tomáš Batiz Správy

Cyklistická sezóna je v plnom prúde: Do Ondrašovej môžeme jazdiť aj po chodníku

S príchodom letných dní je na mikulášskych cestách čoraz viac cyklistov. Nebezpečenstvo nehody vzniká najmä na ceste do Liptovskej Ondrašovej.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistická sezóna je v plnom prúde: Do Ondrašovej môžeme jazdiť aj po chodníku
Zdroj: TASR

Celú situáciu sa rozhodli kompetentní na mikulášskej radnici riešiť. Podľa oficiálnej stránky mesta sa vedenie Liptovského Mikuláša rozhodlo na základe podnetov a rokovaní polícia odsúhlasila návrh na povolenie jazdy cyklistov po chodníkoch popri ceste II/584 na Revolučnej (z a do Liptovskej Ondrašovej) v oboch smeroch.

„Týmto opatrením zvýšime bezpečnosť cyklistov a vychádzame v ústrety požiadavkám obyvateľov Mikuláša. Po osadení odsúhlaseného dopravného značenia môžu cyklisti využiť existujúce a zrekonštruované chodníky. Vyhnú sa tak jazde po frekventovanej ceste,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Chodcov bude upozorňovať značka

Vzhľadom k dostatočnej šírke chodníkov a nevysokej intenzite chodcov na chodníkoch v lokalite je možné takéto riešenie realizovať a je v súlade s platnými technickými predpismi. „Osadíme tiež dopravnú značku Pozor cyklisti úseku cesty II/584 v smere do centra mesta, kde nie je chodník,“ dodal Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Cyklochodník v Ondrašovej

V priebehu roka 2017 by sa mala začať aj výstavba ďalších cyklistických úsekov na poľskej a slovenskej strane Cesty okolo Tatier, ktorá je strategickým projektom Euroregiónu Tatry. Po novom sa v Liptovskom Mikuláši cyklisti dopravia až do Liptovskej Ondrašovej. „V Liptovskom Mikuláši pribudne cyklopeší chodník od okružnej križovatky pri Jánošíku po pravostrannej hrádzi Váhu smerom do Liptovskej Ondrašovej v dĺžke 1,4 kilometra,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM