Tomáš Batiz Správy

Cykloturisti sa vydajú po stopách Martina Rázusa: Štartuje sa v centre Mikuláša

Stovky cyklistov sa opäť vydajú na etapu po stopách Martina Rázusa. Štart pretekov je v širšom centre Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Cykloturisti sa vydajú po stopách Martina Rázusa: Štartuje sa v centre Mikuláša
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Peletón, zložený z viac ako stovky cykloturistov zo všetkých kútov Slovenska, absolvuje v sobotu (5.8.) 182 kilometrov dlhú trasu 16. ročníka cykloturistického maratónu Po stopách Martina Rázusa.

„Už prvý ročník tohto podujatia, ktoré si kladie za cieľ priblížiť život a dielo významného slovenského básnika a spisovateľa, evanjelického kňaza a politika Martina Rázusa, mal veľký úspech. Na štart sa postavilo 52 aktívnych cyklistov. Počet účastníkov odvtedy stále rastie a prichádzajú k nám už aj zo zahraničia,“ povedal Ján Juráš, predseda Spolku Martina Rázusa, ktorý je hlavným organizátorom ak­cie.

Cieľ aj štart v Mikuláši

Po rannom štarte pri rodnom dome Martina Rázusa vo Vrbici, v širšom centre Liptovského Mikuláša, bude prvá zastávka približne o 11.00 h pri Rázusovom pomníku v Brezne. Popoludní položia účastníci kyticu na hrob tohto významného literáta v Banskej Bystrici. Cieľ je naplánovaný o 18.30 h pri jeho pamätníku v Liptovskom Mikuláši.

Pre aktívnych pretekárov

„Unikátnosť podujatia tkvie zo športového pohľadu v tom, že spája do jedného peletónu cykloturistov, pre ktorých je v prvom rade určené, ale aj aktívnych pretekárov. Pre nich sú na trase vymedzené dva profilom pomerne náročné súťažné úseky – z Kráľovej Lehoty na Čertovicu a z Liptovského Michala do Andíc, kde si prídu na svoje,“ uviedol Ján Bether zo spoluorganizá­torského Športového klubu Leader Fox Bike Liptovský Mikuláš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM