Tomáš Batiz Hokej

Ďalší šesťbodový súboj pre Liptákov: Na domácom ľade proti Novým Zámkom

Hokejsti Liptovského Mikuláša odohrajú zápas 25. kola, v ktorom na domácom ľade privítajú Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší šesťbodový súboj pre Liptákov: Na domácom ľade proti Novým Zámkom
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 2.12. sa všetky oči fanúšikov, skôr ako na vianočné trhy, budú upierať na domáci duel s Novými Zámkami. Stretnutie 25. kola, v ktorom pôjde naozaj o veľa, keďže sa stretnú tabuľkový susedia bojujúci o play-off, sa odohrá o 17:00. Liptáci majú Novozámčanom čo vracať, vzhľadom na hanebnú prehru 7:0, ktorú si odniesli zo zápasu na ich ľade. Presadí sa opäť Rudolf Huna? Vytvoria si Mikulášania na svojho súpera sedembodový náskok? Aj to sú otázky, ktoré budú zodpovedané v piatok večer.  

Nové Zámky zaostávajú za očakávaniami

Nové Zámky vstupovali do aktuálneho ročníka ako jeden z dvoch nováčikov a ambície pred sezónou boli veľmi vysoké. To, čo sa však deje v kabíne Novozámčanov je pre nich a ich fanúšikov nočnou morou. Predposledné miesto so ziskom 30 bodov je nelichotivá vizitka mužstva, ktoré chcelo hrať prím v prvej štvorke. Postavenie v tabuľke však nie je to jediné, čo v Nových Zámkoch škrípe. Prednedávnom došlo v ich mužstve k ďalšiemu vyhadzovu a znovu si to odniesol tréner, tentoraz Július Pénzeš. V Zámkoch očividne nie je, niečo v poriadku. Využijú Mikulášania fakt, že v momentálnom období bojujú Nové Zámky viac sami so sebou, ako so svojimi súpermi?

Oplatiť zahanbujúcu prehru

Liptáci sa v tejto sezóne stretnú s Novými Zámkami tretíkrát. V prvom súboji na domácom ľade, v televíznom zápase, vyhrali Mikulášania v napínavom zápase 3:2. V druhom dueli, ktorý sa odohral na štadióne Nových Zámkov sa zrodila najvyššia prehra Mikulášanov. Tí si domov odniesli náklad v podobe siedmych gólov a brankára Joakim Lündströma nedokázali prekonať ani raz. Motivácia by Liptákom teda určite nemala chýbať a svojmu protivníkovi majú čo vracať. Podarí sa im nabaliť Novým Zámkom poriadny mikulášsky darček?

Nájsť správnu tvár

Nové Zámky od začiatku sezóny nevedia nájsť svoju hokejovú tvár a prezentujú sa rozpačitými výkonmi. To sa dá v poslednej dobe povedať aj o hráčoch Liptovského Mikuláša. Tí striedajú lepšie výkony, s tými horšími a eufória z prvých kôl sa akosi vytráca. Čo je však horšie absolútne sa prestalo dariť najväčšej zbrani Liptákov a to prvému útoku. Tak, ako ľahko zbierali body na začiatku, strieľali góly a vyhrávali zápasy, tak naopak teraz, sa im absolútne nedarí. Možno je čas vyskúšať niečo nové a poprehadzovať formácie, aby mužstvo opäť získalo svoju pravú tvár, ktorou sa prezentovalo v úvode ročníka.

Domáci ľad môže rozhodnúť

Otrepaná formulka, že fanúšikovia sú vždy ďalším hráčom na ľadovej ploche a môže nakloniť misky váh na stranu domáceho mužstva, sa potvrdila už mnohokrát. Je dôležité aby fanúšikovia prišli podporiť svoj tím, nie len v časoch, keď sa darí, ale najmä vtedy, keď sa prehráva. Liptovský Mikuláš bol, je a aj bude vždy hokejovým mestom, ktoré stojí za svojimi hráčmi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM