Tomáš Batiz Šport

Ďalší skvelý úspech Balážika: Na majstrovstvách Európy vo Fínsku so svetovým rekordom!

Ďalší veľký úspech zaznamenal mikulášsky rodák Pavol Balážik, ktorý získal 2. miesto na Majstrovstvách Európy GPC Powerlifting vo Fínsku.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší skvelý úspech Balážika: Na majstrovstvách Európy vo Fínsku so svetovým rekordom!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi trojbojárskou verejnosťou na celom svete už dlhšie roky dominuje Pavol Balážik z Liptovského Mikuláša, ktorý v tejto disciplíne za posledné roky vytvoril viaceré svetové rekordy. Na posledných fínskych majstrovstvách Európy skončil Balážik na skvelom druhom mieste. “Nakoniec je to druhé miesto, pretože na borca z Fínska som nemal. Zaslúžene triumfoval, gratulujem mu,” napísal na svojom facebokovom profile Balážik.

Skvelé druhé umiestnenie je pre rodáka z Liptovského Mikuláša o niečo cennejšie, nakoľko je po plastike kolena. “Som motivovaný pracovať na sebe ešte viac, pretože skoro dva roky od autohavárie a rok po plastike kolena som sa dostal skoro tam, kde som skončil,” pokračuje ďalej Balážik.

Trojbojár z Liptova triumfoval s výkonom 386kg, pričom na tlaku na lavičke zaznamenal 95kg. Svoj výkon ďalej poznamenal drepom s váhou 135kg. Balážik okrem toho prekonal aj svetový rekord vo svojej kategórii, tým že v mŕtvom ťahu zdvihol neuveriteľných 158k­g.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM