Rôzne

Demänovská Dolina: Rekonštrukcia budovy obecného úradu vyvoláva pochybnosti

Nedokončená rozsiahla rekonštrukcia a nadstavba budovy obecného úradu v Demänovskej Doline vyvolala viaceré pochybnosti súčasného vedenia samosprávy o svojvoľnom počínaní bývalého starostu. V tejto súvislosti zvažuje podanie trestného oznámenia.

Ilustračný obrázok k článku Demänovská Dolina: Rekonštrukcia budovy obecného úradu vyvoláva pochybnosti
Foto: Slávka Kellová

„Stavebný statik po dnešnej dôkladnej obhliadke skonštatoval, že tento objekt je v havarijnom stave a neodporučil ho užívať. Napriek tomu som zatiaľ nenariadila jeho vysťahovanie, lebo naši obyvatelia a početní turistickí návštevníci ho veľmi potrebujú,“ uviedla pre TASR nedávno zvolená starostka Ľubomíra Klepáčová.

Poslanec Jozef Hurtaj podotkol, že čakajú na záväzné rozhodnutie príslušného stavebného úradu. „Odstránenie havarijného stavu a riadne dokončenie stavby si vyžiada nemalé financie, preto budeme musieť prehodnotiť obecný rozpočet a možno aj pozastaviť niektoré investičné akcie,“ skonštatoval.

„Dodatočne sa budú musieť realizovať podporné konštrukcie, ktoré zabezpečia statiku tohto objektu, aby sa nemusel búrať. Nemôžem súhlasiť so svojvoľnými zmenami môjho pôvodného projektu v rozpore s platnými normami. V momentálnom stave nepripadá kolaudácia vôbec do úvahy," zdôraznil architekt Pavel Ďurica.

Bývalý starosta Jakub Vojtek to označil za účelovú kampaň. „Celá prestavba sa realizuje v niekoľkých etapách, všetko ešte nie je dokončené. Preto hovoriť o nejakom trvalom narušení statiky je predčasné. Účelom spochybňovania je očierňovanie mojej osoby a príprava pokútneho predaja tohto objektu,“ oponoval.

Obecny urad po rekonstruckii_demanovska dolina
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM