Martin Grendel Kultúra

Detský šachový festival obohatí program Stoličných dní

Počas stretnutia Juraja Ivana z Liptovskej šachovej školy sa v utorok 12. apríla primátor Alexander Slafkovský dozvedel o zámeroch tejto organizácie v nastávajúcich mesiacoch.

Vďaka grantu z Višegrádskeho fondu sa v júni uskutoční v našom meste už štvrtý Detský šachový festival. Pre mladých šachistov je toto niekoľkodňové podujatie, na ktorom sa zúčastnia družstvá šachových federácií a klubov príležitosťou zmerať si sily v turnajoch.

Festival však nebude pozostávať iba z vysedávania nad šachovnicami. V rámci jeho programu zorganizuje Liptovská šachová škola atraktívnu exhibíciu v podobe živých šachov na námestí. Má byť súčasťou tohtoročných Stoličných dní, ktoré sa uskutočnia v druhej polovici štvrtého júnového týždňa. „Veľmi rád som nad Detským šachovým festivalom prevzal záštitu. Šachy sú hra, ktorá pomáha rozvíjať predstavivosť a logické myslenie, preto toto podujatie vítam,“ povedal primátor Alexander Slafkovský.

Zároveň si od Juraja Ivana vypočul informácie o ďalších plánoch a projektoch Liptovskej šachovej školy: „Radi by sme na základných školách dostali šachy medzi nepovinné predmety,“ prezradil na záver stretnutia.

zdroj: mesto Lipt. Mikuláš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM