Tomáš Batiz Správy

Dezolátny stav chodníka je už minulosťou: Obnovený úsek už slúži verejnosti

Dezolátny stav frekventovaného chodníka na mikulášskej ulici je už minulosťou. Rekonštrukciou prešla aj tunajšia autobusová zastávka.

Ilustračný obrázok k článku Dezolátny stav chodníka je už minulosťou: Obnovený úsek už slúži verejnosti
Foto: Tomáš Batiz

Zrekonštruovaný 300 metrový úsek chodníka na ulici Čsl. brigády už slúži širokej verejnosti. Práce na obnove trvali od polovice augusta, realizovali ich Verejnoprospešné služby. „Okrem povrchovej úpravy vymenili aj podkladové vrstvy chodníka a poškodené obrubníky. Taktiež zrekonštruovali autobusové nástupište na zastávke. Súčasťou stavby bola aj úprava parkoviska a prístupovej cesty k základnej škole,“ opísal Gabriel Lengyel z mikulášskeho mestského úradu.

Zlý stav chodníka

Podstatnú časť úpravy realizovali zo zámkovej dlažby. Úsek pred materskou školou je z asfaltobetónu. „Zameriavame sa na opravu peších komunikácií a ich bezbariérové úpravy najmä v blízkosti školských zariadení v meste. Chodník bol vo veľmi zlom stave a bol najvyšší čas pristúpiť k jeho rekonštrukcii,“ vysvetlil.

Ďalšie rekonštrukcie

Roziahlou revitalizáciou v týchto dňoch prechádza úsek smerom do Liptovskej Ondrašovej. Cestári a technika už pracujú na ceste II/548 z mesta do Liptovskej Ondrašovej. Vyberajú obrubníky, ktoré budú meniť za nové. Práce sú súčasťou rekonštrukcie chodníka a novej cesty, po ktorej sa budeme môcť previezť už v septembri.

FOTO: Rekonštrukcia chodníka v Mikuláši
3
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM