Tomáš Batiz Hokej

Dnes sa nerozhodlo: S Michalovcami sa uvidíme aj v nedeľu

Vo štvrtom štvrťfinálovom zápase play-off 1. hokejovej ligy šlo mikulášskym hokejistom o veľa. Povzbudiť ich v piatok prišlo viac ako 1300 fanúšikov. Gólová kanonáda z úvodu poslednej tretiny však rozhodla o prehre Liptákov.

Ilustračný obrázok k článku Dnes sa nerozhodlo: S Michalovcami sa uvidíme aj v nedeľu
Foto: Slávka Kellová

Hráči oboch tímov nastúpili do tohto zápasu skutočne s bojovnou náladou. Po prvých piatich minútach sa však vedenia ujali Michalovčania. Perfektne prenikol stredom ihriska Ľuboš Fajčák, ktorý pohotovo zblízka strelou k pravej tyčke nedal domácemu gólmanovi šancu. V ďalšom priebehu prvej tretiny mali výborné šance aj domáci, ale tutovky Bartíka a Marcineka zlikvidoval Okoličány v bráne hostí.

Štvrtkový zápas zrejme zapôsobil na hráčov oboch tímov, na ľade bolo totiž badať známky únavy. Ak by sa však hralo na nepremenené šance, tak Liptovský Mikuláš už vyhráva o niekoľko gólov. Najprv našiel Marcinek pred Bránou voľného Mezovského, ktorý však strelou z prvej mieril iba do betónov brankára. Neskôr zlyhal Uhrík, keď po prihrávke poslal puk do betónu brankára hostí a po chvíli od modrej poslal tvrdú strelu Mezovský, ale tá skončila tesne mimo. Tieto strely budú zrejme ľutovať, pretože v 37. minúte Michalovce zvýšili už na rozdiel dvoch gólov, aj keď trochu so šťastím. Palko sa snažil puk vyraziť hokejkou, avšak tesne pred tým prišiel nepríjemný teč jeho spoluhráča po strele Ivana Zorvana (0:2).

V poslednej tretine sa Michalovčania gólovo pustili do Liptákov. Najprv sa v 42. minúte pretlačil až k Palkovi Ivan Zorvan, čím strelil svoj druhý gól zápasu (0:3), a o dve minúty na to pridali hostia aj štvrtý gól po tom, ako vyslal tvrdú strelu Ľuboš Fajčák (0:4). Domáci po tejto strele vymenili svojho brankára, Palka vystriedal v bráne Bruncko.

Aj domáci tím sa ešte v poslednej časti hry dočkal gólu. Od kruhov sa presnou strelou nemýlil Richard Uhrík (1:4). Jediný gól Liptákov teda rozhodol o tom, že v nedeľu vycestujú do Michaloviec.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly a asistencie: 47. Uhrík (Kledrowetz, Bartík) – 6. Fajčák (Šechný, Vorobel), 37. Zorvan , 43. Zorvan, 44. Fajčák,

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Marcinek, Jankovič, Mezovský, Duriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Sajko, Uhrík, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček.

HK Dukla Michalovce: Okoličány (Kurali) – Halapy, Drotár, Hrubý, Palovčík, Rusnák, Šeliga, Gavura, Vorobel, Šimčák, Šechný, Zorvan, Chovan, Opatovský, Čížek, Žemba, Čavrk, Banovský, Fajčák, Linet.

Liptovský Mikuláš – Michalovce 2:2 (hrá sa na tri víťazné stretnutia)

  1. duel: (nedeľa 10.2.) Michalovce – Liptovský Mikuláš 5:6 po predĺžení
  2. duel: (pondelok 11.2.) Michalovce – Liptovský Mikuláš 5:4 po samostatných nájazdoch
  3. duel: (štvrtok 14.2.) Liptovský Mikuláš – Michalovce (1:0)

4) duel: (piatok 15.2.) Liptovský Mikuláš – Michalovce (1:4)

  1. duel: (nedeľa 17.2.) Michalovce – Liptovský Mikuláš (17:00)

Súvisiaci článok:

Mikulášsky fanclub bol na roztrhanie: Naši hokejisti vyhrali v neskutočnej atmosfére!

Tomáš Batiz/Pavol Tomčík/skk

Hokej_Mikuláš_Michalovce
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM