Lukáš Zavacký Správy

Do Mikuláša mieria staručké autá: 350 miliónov kubíkov vody nad hlavou?

Skutočne nevídaná akcia. Limitovaný 60 členný konvoj automobilových veteránov z rôznych kútov Európy sa vydá z Liptovského Mikuláša na niekoľkodňovú a viac ako 400-kilometrovú jazdu.

Ilustračný obrázok k článku Do Mikuláša mieria staručké autá: 350 miliónov kubíkov vody nad hlavou?
Foto: Gregor Lukáč

Tradičné podujatie s názvom Oldtimer Rallye Tatry 2016 predstaví divákom pravú dobovú atmosféru, ktorú vyvolá oblečenie posádok, samotný rituál jazdy i džentlmenské športovanie. Ústrednou témou aktuálneho ročníka, ktorý odštartuje 24. augusta, je voda.

„Pod ňou sme ešte neboli, preto zostúpime 38 metrov pod hladinu a budeme mať nad svojimi hlavami 350 miliónov kubíkov Oravskej priehrady,“ prezradil hlavný organizátor, Jaroslav Petran, z Veterán Clubu Liptov. Účastníci sa so svojimi veteránmi počas minulých ročníkov dostali na Kráľovu hoľu, Chopok a dokonca aj na Lomnický štít.

Dôležitou súčasťou je vniesť do udalosti aj trochu histórie či kultúrnych zážitkov. „Tejto tradícii ostaneme verní. Rozhodli sme sa preto, že pre tých, ktorí by chceli trochu privoňať k histórii nášho mesta, sa začne program už v stredu popoludní komentovanou prehliadkou Príbeh – 730 rokov Liptovského Mikuláša,“ vysvetlil.

„Jazdci hrdo predvádzajú s láskou zreštaurované či udržiavané automobily, ale i vlastné šoférske umenie či trúfalosť pri mnohokrát nie jednoduchom ovládaní historických skvostov. Verím, že zorganizovaním tejto originálnej akcie robíme každoročne radosť nielen aktívnym účastníkom, ale aj divákom okolo ciest a na námestiach,“ doplnil J. Petran.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM