Správy

Dojímavé video z našich hôr vás nenechá ľahostajnými: TOTO je tatranská nočná symfónia

Prenádherné časozberné zábery, ktoré v tej najvýstižnejšej chvíli zachytil objektív mladého Popradčana Vladimíra Šifru, vás takmer rozplačú. Hodiny strávené v krutých zimách na kopcoch Nízkych či Vysokých Tatier však skutočne stáli za to.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavé video z našich hôr vás nenechá ľahostajnými: TOTO je tatranská nočná symfónia
Zdroj: Dnes24.sk

Každá video sekvencia vznikla zo stoviek fotografií v najodľahlejších častiach slovenských hôr, kde mladý umelec najradšej trávi svoj voľný čas, najmä po zotmení. Nízke a Vysoké Tatry, Važecké lúky, Kráľova hoľa, Slavkovský štít, Javorová dolina, Hincovo pleso, Rysy aj Bielovodská dolina. Práve tieto miesta sa stali hlavnými „postavami“ vo viac ako 2-minútovom videu, ktoré svojou energiou a obrazovou i zvukovou silou takmer dojíma.

„Hodiny precízneho ladenia, perfektný výber lokalít, desiatky hodín v mrazivej krásnej prírode a ďalšie stovky hodín mravenčej práce. Do toho obrovské financie vložené do nákladnej techniky a vidina len krátkeho výsledku, ktorý možno padne do zabudnutia v množstve ďalších podobných diel." Takto opísala prácu mladého filmára a fotografa Česká astronomická spoločnosť.

Počas troch rokov nazbieral Vladimír množstvo materiálu. Do videa Tatry, symfónia noci sa však nedostala ani polovica z neho a tak má Popradčan dostatok suroviny na tvorbu možno ďalšieho skvostu.

Foto, video: Vladimír Šifra

Vladimír Šifra: Tatry, symfónia noci
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM