Tomáš Batiz Futbal

Dôležitý zápas o udržanie: Smrečany privítali súpera z Kvačian

V poslednom kole 1. triedy Liptovského futbalového zväzu sa rozhodlo o tímoch, ktoré najvyššiu súťaž na Liptove opustia. Podarilo sa Smrečanom zabodovať na domácom ihrisku proti Kvačanom?

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý zápas o udržanie: Smrečany privítali súpera z Kvačian
Foto: Tomáš Batiz

V ostro sledovanom zápase o priame udržanie a zostup sa stretli dva vyrovnané tímy, ktoré v najvyššej súťaži nastupujú už niekoľko rokov. Hostia z Kvačian mali pred zápasom menšiu výhodu, keďže na udržanie im stačila prípadná remíza. Viac ako 150 divákov videlo priemerný zápas s taktickým bojom na oboch stranách. Už v 7. minúte sa dostali domáci do vedenia, po tom čo zužitkoval svoje kvality Oško. Skúsený útočník domácich sa dostal aj v ďalších minútach do dobrých šancí, ale skóre sa mu zmeniť nepodarilo.

Vyrovnanie Kvačian

Po tom čo Smrečany nevyužili viaceré šance, Kvačany dokázali z mála vyťažiť maximum. Po priamom kope sa dostal do zakončenia Čendula, ktorý v 60. minúte vyrovnal na 1:1.

Rozhodlo sa až v závere

Celý zápas sa rozhodol až v samotnom závere, kde sa domácim hráčom podarilo nakloniť zápasové misky váh na svoju stranu. V 70. minúte sa hlavou presadil Mlynarčík. Kvačany následne hneď po góle to stavili na totálny útok, v ktorom sa im skórovať nepodarilo.

Súťaž opustia až štyri tímy

Veľká zmena nastane už v najbližšej sezóne v našich okresných súťažiach, po tom čo z krajských líg vypadávajú viaceré tímy z Liptova. Na teraz je už jasné, že prvú triedu opustí Východná, Jamník, Ľubochňa a Kvačany.

Smrečany – Kvačany 2:1 (1:0)

Góly: 7. Oško, 70. Mlynarčík – 60. Čendula

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM