Krimi

Dopravno-bezpečnostná akcia v Liptove: Zapoja sa aj finančná správa či Červený kríž

Polícia sa dnes zameria na liptovských vodičov. Popoludní vykonajú v Liptove dopravno-bezpečnostnú akciu v spolupráci s inšpektorátom práce, finančnou správou, cudzineckou políciou a Slovenským Červeným krížom.

Ilustračný obrázok k článku Dopravno-bezpečnostná akcia v Liptove: Zapoja sa aj finančná správa či Červený kríž
Zdroj: TASR

„Cieľom akcie je pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na cestách v Žilinskom kraji. Polícia sa zameria najmä na kontrolu technického stavu motorových vozidiel, meranie nápravových tlakov a celkovej hmotnosti vozidiel, kontrolu dodržiavania sociálnej legislatívy v doprave, kontrolu povinnej výbavy, dodržiavania ustanovených rýchlostí jazdy vozidiel, dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Odhaľovať budú tiež priestupky v dynamike cestnej premávky, ktoré sú hlavnou príčinou vážnych dopravných nehôd. Zamerajú sa tiež na zisťovanie trestných činov, pátranie po osobách, odcudzených veciach a motorových vozidlách.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Foto: ilustračné, tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM