Tomáš Batiz Správy

Dostalo sa im najvyššej pocty: Títo učitelia z nášho okresu si prevzali ocenenie od ministerky!

Z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej si v Bratislave prevzali pedagógovia a odborníci z oblasti školstva z celého Slovenska významné ocenenie. Boli medzi nimi aj dvaja z okresu Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa im najvyššej pocty: Títo učitelia z nášho okresu si prevzali ocenenie od ministerky!
8
Galéria
Zdroj: TASR

Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 61 učiteľov a pracovníkov v školstve. Medzi ocenenými boli aj dvaja pedagógovia z mikulášskeho okresu.

Ministerka školstva vo svojom príhovore vyzdvihla význam a poslanie učiteľského povolania. „Slovensko je krajinou, ktorej úspech závisí od ľudského kapitálu, a preto potrebujeme dobrých učiteľov, odborníkov, akými ste vy,“ povedala Lubyová. Pripomenula aj pripravované zmeny v školstve a nevyhnutnú spoluúčasť učiteľov pri zavádzaní týchto zmien do praxe. „Práca pedagóga si zaslúži to najvyššie uznanie. Dnešný slávnostný deň by mal byť len pomyselnou špičkou ľadovca úcty a obdivu, ktoré patria vám a ostatným pedagógom,“ dodala Lubyová.

Ocenenie Veľká medaila svätého Gorazda získal Marián Pozor, ktorý vyučuje na SOŠ lesnícka a drevárska v Liptovskom Hrádku. Toto ocenenie získal za celoživotnú pedagogickú a riadiacu prácu v oblasti stredoškolského vzdelávania a za dosiahnuté výsledky vo výchovno-vzdelávacom procese, za mimoriadne výsledky celoštátneho a medzinárodného významu v odbornom vzdelávaní.

Druhým oceneným je Roman Králik, ktorého Liptáci poznajú ako aj riaditeľa Centra voľného času v Liptovskom Mikuláši. Králik získal ocenenie Malá medaila sv. Gorazda za dlhoročnú pedagogickú prácu v mimoškolskej činnosti a za výnimočný, inovatívny a obetavý prínos v oblasti výchovy, vzdelávania, športu a šírenia myšlienok olympizmu.

Ocenenia v rezorte školstva nesúce meno svätého Gorazda sú najvyšším stupňom ocenenia v rezorte a tradujú sa od roku 1999. Udeľujú ho ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM