Slávka Kellová Krimi

Dostanú náhradné bývanie

Rodina, ktorej v nedeľu večer na Kláštornej ulici v mikulášskej mestskej časti Okoličné zhorel dom dostane od mesta náhradné bývanie. Dočasne bývajú v telocvični okoličianskej základnej školy. O necelý mesiac by už mali bývať v nových priestoroch.

Dom, v ktorom bývalo deväť dospelých ľudí a 13 detí je po požiari neobývateľný. Mesto im chce preto poskytnúť náhradné bývanie: "Pravdepodobne dôjde k zámene bytov, pretože sa nám uvoľnili dva byty po neplatičoch. Keďže aj toto je rodina, ktorá mala problémy s platením nájomného, musíme nájsť priestor, kde sú prevádzkové náklady nižšie ako bežný nájom,“ hovorí primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský.

Pomoci sa týmto ľuďom dostalo hneď po požiari. Pomáhali okolitý obyvatelia a tiež charita, ktorá im poskytla prikrývky, oblečenie a jedlo. Z telocvične ich chce mesto dočasne presunúť do bývalého materského centra Zornička na Štefánikovej ulici. Rómska rodina by nakoniec mala byť presťahovaná do unimobuniek za cintorínom na Nábreží alebo v Hlbokom. Miesto by im mala uvoľniť rodina, ktorá pravidelne platí nájom.

Súvisiaci článok: http://www.mikulas24.sk/news.php?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM