Samospráva

Dovolenkári, necestujte s tlačenými knihami! Toto je oveľa lepšie riešenie...

Už ste si zbalili pas, plavky, nevyhnutné oblečenie a opaľovací krém. A teraz uvažujete, či si vziať aj tú hrubú knihu, na ktorú ste sa už polroka tešili a žmurká na vás z nočného stolíka. Načo ju vláčiť so sebou krížom – krážom, keď vieme o lepšej alternatíve?

Ilustračný obrázok k článku Dovolenkári, necestujte s tlačenými knihami! Toto je oveľa lepšie riešenie...
Zdroj: Webnoviny.sk

Ak si nechcete odoprieť čítanie dobrej knihy, poobzerajte sa, či nie je dostupná ako e-kniha. Zdá sa, že pre cestovateľov – knihomoľov je tým najideálnejším riešením práve čítanie elektronických kníh. Tie sa pomestia bez problémov vďaka elegantnej čítačke aj do malej príručnej batožiny.

Stovky kníh v 1 zariadení

Čítačky e-kníh vám v porovnaní s mobilnými zariadeniami umožnia aj komfortné čítanie bez odleskov na priamom slnku, napríklad na pláži. Takto je možné si so sebou zbaliť celú knižnicu, ktorej hrúbka je niekoľko milimetrov a váži len pár gramov. Kompletná séria svetového bestselleru 50 Shades váži v tlačenej verzii takmer dve a pol kila. A keby ste si chceli zbaliť všetky detektívky od Dominika Dána, počítajte so šesťkilovým závažím!

Do čítačky sa pritom zmestia všetky tieto knihy a ešte stovky ďalších bez toho, aby ste si museli priplácať na letisku za batožinu. Pritom vám na jedno nabitie vydrží až niekoľko týždňov. Okrem toho stojí za zmienku aj niekoľko ďalších výhod:

– systém si sám zapamätá, na ktorej strane ste knihu dočítali,
- čítať sa dá vďaka podsvieteniu aj po tme,
- zariadenie je odolné voči teplu,
- môžete si robiť do textu poznámky a zaznamenať si všetky inšpiratívne myšlienky.

V prípade, že knihu prečítate na „jeden hlt“ a ešte vám ostane pár dní voľna, stiahnite si jej pokračovanie. Stačí si len vybrať ten najlepší titul a kniha bude stiahnutá vo vašom čítacom zariadení v priebehu niekoľkých sekúnd. Pritom sa nemusíte obávať, že sa nebude „kamarátiť“ s vašou čítačkou, pretože v súčasnosti je už väčšina čítačiek kompatibilná so štandardnými formátmi e-kníh.

E-knihy lacnejšie ako tlačené!

Ak ešte stále váhate, možno vás presvedčí cena: v porovnaní s klasickými papierovými knihami sú e-knihy spravidla aspoň o 30 % lacnejšie, pretože odpadajú náklady na tlač a distribúciu. Takže ešte vám aj z ušetrených peňazí ostane vreckové na dovolenku :)

O ideálne letné čítanie ani tento rok nie je núdza, stačí si vybrať z ponuky viac ako 5 000 e-kníh v najväčšom internetovom kníhkupectve Martinus.sk.

Či už to bude detektívka, ľahký letný román alebo cestovateľský bedeker, čítanie e-knihy vám spríjemní nielen plánovanie dovolenky, ale aj samotný pobyt.

Vyberte si e-knihy za skvelé ceny a užívajte si leto s tými najlepšími príbehmi!

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Martinus.sk: Skutočne nahradia elektronické knihy tie papierové?
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM