Tomáš Batiz Hokej Šport Video

Dráma až do konca: Hrdinom zápasu mladý Števuliak VIDEO

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítali v rámci 10. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže súpera zo Žiliny. Liptáci dvoma gólmi Števuliaka rozhodli o svojom víťazstve.

Ilustračný obrázok k článku Dráma až do konca: Hrdinom zápasu mladý Števuliak VIDEO
Foto: Tomáš Batiz

Úvod stretnutia bol na oboch stranách opatrný. Do prvej vážnejšej šance sa dostal Holovič, ktorý nepretlačil puk cez brankára Križana. V druhej polovici prvej tretiny sa do dobrých možností dostali domáci hráči. V 12. minúte počas presilovky zakončoval od modrej Stehlík, jeho pokus zlikvidoval koncom lapačky brankár Tomek. O dve minúty neskôr Liptáci využili presilovku o jedného hráča, po tom čo Bobčekovu strelu jemne tečoval pred bránou mladý Števuliak. Po góle domácich prevzali útočnú iniciatívu Žilinčania, tí však nedokázali prekonať skúseného Križana. V 18. minúte chyboval v zadných radoch Rehák z čoho profitoval zakončením Róbert Huna, lenže Tomek ostal pozorný. O pár sekúnd neskôr sa o slovo opäť prihlásil Števuliak, ktorý podobným spôsobom ako pri prvom góle zvýšil na 2:0.

Bezgolová druhá tretina

Do druhej tretiny nastúpil do mikulášskej brány Nagy, ktorý musel zasahovať už po pár sekundách hry, keď zneškondil pokus Juríka. V 31. minúte mal šancu Števuliak skomplezitovať hetrik, ale proti jeho strele spomedzi kruhov bol brankár Tomek. Žilinčania si pozornosť v útoku vypýtali v 36. minúte, po tom čo Mikuš preveril od modrej brankára Nagyho.

„Využili sme presilovku a dostali sme sa do zápasu. Od stavu 2:0 sme sa snažili o kontrolu hry,“ povedal po zápase Róbert Spišák, tréner Liptákov.

„Vlci“ hrýzli v závere

Žilinčania začali tretiu tretinu ofenzívne, ale do väčšej šance sa nedostali. V 47. minúte mal gól na hokejke Hovorka, ale ten z pravej strany tesne minul pravú tyč mikulášskej brány. O tri minúty neskôr sa domáci dostali do obrovskej šance, v ktorej Rudolf Huna po spolupráci s bratom Róbertom nedostal puk za chrbát Tomeka. V 53. minúte Žilinčana znížili na rozdiel jedného gólu, keď sa v zmätku pre Nagyom najlepšie zorientoval Švihálek, ktorý poslal puk do brány. V posledných minútach sa “žilinskí vlci” aj vďaka presilovke poriadne zahryzli do Liptákov, ale ani jedna z viacerých striel zápas do predĺženia neposlala.

“V prvej tretine sa mi podarilo dať dva góly, škoda že mi to v druhej už nepadlo, lebo šance tam boli. V tretej tretine nás Žilina zavrela, ale podarilo sa nám to ubrániť," zhodnitil dvojgolový Števuliak.

Jeden gól je málo

Žilinský tréner po zápase neskrýval sklamanie. Mrzeli ho najviac nepremenené šance v samotnom závere zápasu. „Prišli sme do Liptovského Mikuláša vyhrať. Dostali sme veľmi lacné góly, takže za stavu 2:0 sa veľmi zle hrá. V tretej tretiny sa nám podarilo znížiť, boli sme lepší, ale vyrovnať sa nám nepodarilo. Mali sme problém v koncovke, pretože v posledných sekundách sme mali veľké šance. Jeden gól je málo, ale boli sme veľmi blízko k tomu, aby sme bodovali v zápase,“ skonštatoval Milan Jančuška, tréner MsHK Žilina.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MsHK Žilina 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

  • Góly a asistencie: 14. Števuliak (Bobček), 18. Števuliak (Bobček) – 53. Švihálek (Drábek)
Video: Tomáš Batiz / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM